Enterprise Europe Network - Nederland

'FIER maakt je trots op jouw duurzame mobiliteit'

Door het enthousiasme voor hun werk, heeft de waan van de dag vaak de overhand bij FIER Automotive. Dat komt de structuur in de werkzaamheden niet altijd ten goede. Door de ondersteuning van KVK-adviseur Frans Balemans krijgen de medewerkers van FIER Automotive niet alleen beter inzicht in zichzelf en hun collega’s, maar is ook de interne bedrijfsvoering aanzienlijk verbeterd.

FIER Automotive (6 medewerkers) is een projectmanagement- en projectontwikkelingsbureau, gespecialiseerd in duurzame mobiliteitssector. “Wij ondersteunen overheden, bedrijven en andere organisaties bij het verduurzamen van transport en mobiliteit. We krijgen bijvoorbeeld opdrachten vanuit nationale overheden, om advies te geven over welk beleid het beste werkt om zo snel mogelijk meer elektrische personenauto’s op de weg te krijgen. Aan de andere kant jagen we ook graag verduurzamingsinnovaties aan, door bijvoorbeeld pilotprojecten te ontwikkelen en te managen, zoals met volledig elektrische vrachtwagens en e-autodeelprojecten”, vertelt Inge Weken, officemanager en spin in het web bij het Brabantse bedrijf.

Bedrijfsvoering verbeteren

Frans Balemans en eigenaar Harm Weken van FIER Automotive kenden elkaar al van de sportschool, maar de betrokkenheid van Frans bij het project Goodmoovs bracht Harm op het idee de KVK-adviseur ook bij zijn eigen bedrijf in te schakelen.

Het managementteam heeft ieder voor zich de Innovation Health Check (IHC) ingevuld, waarbij de sterke en minder sterke punten van de bedrijfsvoering naar voren kwamen. “Dat heeft er onder meer toe geleid dat we nu een aantal zaken voor ons zelf beter vastleggen en intern naar elkaar communiceren. Zoals wat het doel is van ieder project dat we aanpakken, wat wij ermee willen bereiken en dat we elk project ook evalueren. Daarnaast houden we nu bij wat de klant ervaart bij het project, wat het hem oplevert en nemen wij na enige tijd weer opnieuw contact op om te horen hoe het gaat en of we nog iets kunnen betekenen”, zegt Inge.

Complimenten

“Doordat wij geleefd worden door de waan van de dag, staan we ook te weinig stil bij de dingen die goed gaan en laten dat ook te weinig weten aan elkaar. Frans heeft ons doen inzien dat het ook goed is om elkaar te complimenteren als dingen goed gaan en niet alleen maar te wijzen op de dingen die fout gaan. Zo zijn we ook aan de slag gegaan met de DISC-methodiek en ook dat heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd. Opvallend is dat je collega’s vaak beter zien hoe je in elkaar steekt, dan dat je dat zelf ziet”, lacht Inge.

Succesverhaal

“We zijn er nog niet”, zegt Inge, “maar we hebben enorm veel geleerd. Doordat Frans vooral heel goed luisterde en ons aan het woord liet, waren wij in staat zelf de problemen te signaleren en ook zelf de oplossingen aan te dragen. Dat is wat mij betreft de grote winst van de samenwerking en waarom het een succesverhaal is.”

Door het business canvas model toe te passen op het eigen bedrijf en ook bij projecten, krijgen de medewerkers houvast. “Het bevordert de kwaliteit van de projecten. Door corona gingen we van offline werken naar online werken en dat vergde ook behoorlijk wat aanpassingsvermogen. De tips die we gekregen hebben om ook online efficiënt te vergaderen, zijn heel waardevol. Door op deze manier te werken aan ons bedrijf, hebben we echt een forse professionaliseringsslag gemaakt.”

Toekomst

FIER Automotive gaat vooralsnog door op de ingeslagen weg. “Zoals gezegd zijn we er nog niet en maken we graag gebruik van de kennis en kunde van Frans. Ik durf rustig te stellen dat we zonder hem niet hadden gestaan waar we nu staan.”

 

April 2021

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.