Enterprise Europe Network - Nederland

Themapagina Duurzaamheid

Benieuwd hoe duurzaamheid en internationalisering samengaan?

Duurzaamheid is een integraal onderdeel geworden van internationaal zakendoen. Duurzaam ondernemen voldoet niet alleen aan de maatschappelijke verwachtingen en wettelijke vereisten, maar biedt ook zakelijke kansen en helpt bedrijven zich voor te bereiden op de toekomst. 

Duurzaamheid heeft een belangrijke invloed op de verschillende onderdelen binnen uw bedrijf, wij helpen uw met ontdekken van de mogelijkheden/kansen voor uw bedrijf.

Sustainability Services

Om jouw duurzaamheidsbehoefte in kaart te brengen maken wij gebruik van een quickscan. Met de tips en inzichten uit de quickscan krijg je een goed beeld waarmee je stappen kunt zetten om je bedrijf te verduurzamen bijvoorbeeld:

 • Verduurzaming in de keten
 • Verduurzaming van uw product, proces, dienst
 • ‘Groene’ innovaties en technologieën
 • Duurzame en circulaire business modellen
 • Duurzame financiering en subsidies

Vanuit RVO is de Internationaal Duurzaam Ondernemen Community geïnitieerd: een interactief online platform voor én door mkb-ondernemers, MVO-managers of –medewerkers en duurzaamheidsmanagers of –medewerkers.

Wat zijn mogelijke aandachtsgebieden op gebied van duurzaamheid?

Waarvoor kun je bij ons terecht?

 • Eerste (of vervolg) stappen

  We kunnen samen met jou de huidige stand van zaken met betrekking tot de volwassenheid van duurzaamheid binnen je bedrijf in kaart brengen en vervolgens eerste of vervolg stappen bepalen.

 • Doorverwijzen binnen ons netwerk

  Het Enterprise Europe Network maakt deel uit van een groot (inter)nationaal support netwerk. Vanuit ons netwerk kunnen we je verbinden met vele partijen die je kunnen helpen met kennis op die gebieden waar jij voor jouw organisatie behoefte aan hebt.

 • Kennis van subsidies en regelingen

  Wij kunnen je helpen om de juiste regelingen die voor jouw organisatie relevant zijn in kaart te brengen.

 • Duurzaamheid assessment, overzicht geven en/of helpen bij de inzet van tools en scans

  We helpen je om duurzaamheidsaspecten en doelen inzichtelijk te maken voor jouw bedrijf en de kansen te identificeren waar je mee aan de slag kunt.

Interessante links

Aan de slag met toekomstbestendig ondernemen? En benieuwd hoe je er nu voor staat? Doe de MVO Scan door onze MVO Start-test in te vullen en ontvang een score die je richting geeft om je organisatie zo snel mogelijk naar de nieuwe economie te brengen.

De MVO Risico Checker is voor ondernemers die inkopen, exporteren of zelf produceren in het buitenland. Doe deze korte en kosteloze check en ontdek welke internationale mvo-risico’s voor kunnen komen in jouw keten én wat je er tegen zou kunnen doen.

Internationaal duurzaam ondernemen. Wat houdt het in, wat hangt ermee samen en vooral: hoe kunt u het realiseren? Denk aan (I)MVO, de Sustainable Development Goals (SDG’s) en wat die voor uw bedrijf betekenen.  Op deze pagina vindt u handige informatie, inspiratie en advies.

Het doel van deze Kenniskaart Circulaire Economie is om een overzicht te geven van de op dit moment beschikbare kennis over de circulaire economie.

Bij ons vind je experts en kennis om je verder te helpen. Hier versterk je je netwerk en doe je inspiratie op om zelf aan de slag te gaan. Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan? Wij bieden kosteloos hulp, zodat jij een stap verder komt met circulair ondernemen.

De sustainable development goals toegelicht.

Leden van de EEN Sector group Duurzaamheid hebben een lijst van ruim 150 maatregelen opgesteld die u zou kunnen helpen waar u uw voordeel mee kunt doen.

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.