Enterprise Europe Network - Nederland

Nieuwe markt in Polen voor kaas uit het groene hart.

Het Enterprise Europe Network (EEN) koppelde kaasexporteur De Producent aan een afnemer in Polen. Dat resulteerde in een goede match. Hierdoor heeft het bedrijf er een betrouwbare afnemer van hun ambachtelijke kazen bij.

De Producent is een bedrijf dat kaas van kaasboerderijen exporteert naar landen binnen en buiten Europa. Voor de markt buiten Nederland gebruikt het bedrijf het merk Golden Bite. Gelein Melis is exportmanager van Golden Bite.

“We zijn met zorg aan elkaar gekoppeld en dat resulteerde in een goede match. Zo genieten ze in Polen nu ook van onze kaas uit Het Groene Hart.”

Ambachtelijke kaas van de boerderij

Golden Bite exporteert kaas van een vast aantal kaasboerderijen uit Het Groene Hart. Op deze boerderijen besteden ze veel aandacht aan kaasmaken op een traditionele manier. De kaas wordt met de hand gemaakt en komt na 2 weken binnen in het magazijn van De Producent. Daar behandelen ze het verder. De kaas rijpt op een natuurlijke manier op echte grenenhouten planken. Het resultaat is een ambachtelijk product.

“We verkopen 2 type kazen: boerenkaas en boerderijkaas. De boerderijkaas is meer verhit. Dat zorgt voor een constante kwaliteit. Het is een kaas die erg in opkomst is.” aldus Gelein.

Nieuwe afzetmarkt

In Nederland is de markt verzadigd. Er zijn niet meer zo heel veel nieuwe afnemers van kaas. Daarom zocht het bedrijf nieuwe afnemers in het buitenland. Tijdens die zoektocht kwam het bedrijf in contact met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Poolse klant

Wij brachten Golden Bite in contact met een afnemer in Polen. “RVO benaderde ons vorig jaar. Een Poolse klant zocht ambachtelijke kaas. Via het EEN-netwerk koppelden ze ons aan elkaar. Dat resulteerde in een positieve relatie met die partij. Deze klant is nu een betrouwbare afnemer van onze producten.”

Een goede match

Er is steeds meer aandacht voor met de hand gemaakte boerderijkaas. Gelein denkt dat het EEN-netwerk meer contacten gaat opleveren in de toekomst. Zijn ervaring met Enterprise Europe Network is positief. “Het netwerk probeert bedrijven met zorg aan elkaar te koppelen. Dat doet het door eerst een goede scan te maken van de eigenschappen van de klant. Dat had voor ons een goede match als resultaat. “EEN levert voor kleine bedrijven een goede bijdrage in de zoektocht naar nieuwe internationale klanten. Dit komt door de betrouwbaarheid van het netwerk en het goede resultaat.”

Meer weten?

Neem contact met ons op via het contactformulier op de homepage.

Maart 2021

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.