Enterprise Europe Network - Nederland

Loading Events

Online matchmaking event voor elektrochemische materialen en processen (ECCM) call

06/12/2022

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Duitse ministeries van Economische Zaken en Klimaat (BMWK) en Onderwijs en Onderzoek (BMBF) hebben een gezamenlijke ECCM call uitgeroepen om publiek-privaat onderzoek over de Nederlands-Duitse grens te bevorderen. Deze call stimuleert vooruitgang in elektrochemische materialen en processen voor groene waterstof en groene chemie. Heeft u interesse in deze call? En bent u op zoek naar projectpartners? Kom dan naar het online matchmaking event voor deze call.

Doel van de call

De elektrochemische materialen en processen voor groene waterstof en groene chemie call (ECCM call) wil Duits-Nederlandse samenwerking bevorderen voor wetenschappelijke en technologische innovatie, met aandacht voor de sociaaleconomische aspecten.

De ECCM call heeft 5 thema’s:

  • elektrolyse en waterstofopslag
  • elektrosynthese en elektroconversie
  • materialen en katalyse
  • systeemontwerp
  • systeemintegratie
  • Nederlands-Duitse samenwerking

Duits-Nederlandse samenwerking

Voor deze call wil Nederland profiteren van de Duitse onderzoeksinfrastructuur, testfaciliteiten en kennis. Duitsland wil profiteren van de sterke Nederlandse kennisbasis, de sterke infrastructurele verbinding met industriële clusters en het niveau van ervaring in Nederland met interdisciplinair en sectoroverschrijdend werken.

Begroting en sluitingsdatum

Voor deze oproep dragen Nederland en Duitsland beide € 5 miljoen bij. Het totale budget per project ligt tussen € 600.000 en € 2 miljoen. De sluitingsdatum voor het indienen van projectvoorstellen is 7 februari 2023.

Voor wie is dit event?

Dit event is interessant voor Nederlandse en Duitse kennisinstellingen, onderzoekers, private partijen en bedrijven. De samenwerkingsverbanden moeten bestaan uit:

  • ten minste 1 kennisinstelling en 1 private medefinancier aan de Nederlandse kant; en
  • ten minste 1 onderzoekspartner en 1 bedrijf aan de Duitse kant.

Ook andere partners, zoals maatschappelijke organisaties, kunnen als extra partner aan Duitse kant deelnemen. Samenwerkingspartners die een bijdrage leveren zonder financiering te ontvangen, zijn aan beide kanten welkom.

Waarom deelnemen aan dit event?

Tijdens dit online matchmaking event ontvangt u de laatste informatie over de ECCM oproep. Ook ontmoet u toekomstige projectpartners uit de industrie en het onderzoek in 1-op-1 ontmoetingen op ons online forum B2Match.

Hoe meldt u zich aan voor dit event?

Registreer u op het B2Match-platform om u aan te melden.

Meer informatie

Share This Event

  • This event has passed.

Details

Date:
06/12/2022
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://dutch-german-eccm-call-matchmaking.b2match.io/

Venue

Online

Organizer

EEN NL

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.