Enterprise Europe Network - Nederland

INFOGRAPHIC NETWORK

Bedrijven die gebruik maken van de diensten en het netwerk van Enterprise Europe Network (EEN) presteren beter dan bedrijven die er geen gebruik van maken. Ook vertonen ze een hogere groei in werkgelegenheid en omzet.

Dat is een van de vele positieve bevindingen in de evaluatie van de dienstverlening van EEN tussen 2008 – 2014. De Europese Commissie gaf de opdracht voor deze evaluatie.

Effectief en efficiënt

“De effectiviteit van het netwerk wordt bepaald door het berekenen van het verschil tussen de gemiddelde groei van de (mkb)-klanten van EEN en die van de controlegroep. Voor zowel de werkgelegenheid als de omzet liggen de groeicijfers 3,1% hoger dan de controlegroep”, aldus het evaluatieverslag. Uit het rapport komt naar voren dat EEN zijn diensten efficiënt uitvoert. Er is nog winst te boeken met het begeleiden van bedrijven voor deelname aan Horizon 2020.

EEN in Nederland

In Nederland is hierop in de afgelopen jaren veel inspanning geleverd. De matchmaking- en informatieactiviteiten van EEN-NL dragen aanzienlijk bij aan de ondersteuning van bedrijven voor deelname aan Horizon 2020 en Eurostars. In deze programma’s voor het internationaal georiënteerde innovatieve mkb, behoort Nederland qua bedrijfsdeelname tot de Europese top. Mede dankzij het netwerk.

Meer informatie

Lees de rapportage Evaluatie impact EEN 2008-2014, inclusief 7 aanbevelingen voor de toekomst van het netwerk. Voor meer informatie of het complete rapport kunt u contact opnemen met:

Erik Kuipers – Coördinator Enterprise Europe Network Nederland
Tel: 088 602 52 84
E-mail: erik.kuipers@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.