Enterprise Europe Network - Nederland

cetextile10-okt2016Op 10 en 11 oktober 2016 ontving het Enterprise Europe Network (EEN) een Brusselse delegatie van 20 man, bestaande uit designers, textielverwerkers, NGO’s, brancheorganisaties, en regionale overheid. De Brusselse bedrijven waren door onze Waalse EEN-partner Impulse.Brussels bij elkaar gebracht.

In het regionale circulaire economisch plan van Brussel is textiel is geïdentificeerd als een van de belangrijkste afvalstromen. De Brusselse regio heeft verschillende kansen geïdentificeerd waar voor de Nederlandse textielsector potentie ligt voor samenwerking.

Thema’s waren:

  • Textiel inzameling & recycling
  • Herwinnen van textielvezels
  • Hergebruik en up-cycling van textiel
  • Textiel circulair business modellen
  • EU-gefinancierde projecten met het circulaire economie & textiel thema
  • Duurzame textiel productie en groene textiel materialen

In 2 dagen bezocht de Brusselse delegatie Wieland Textiles (Fibersort), Circular Expo, Frankenhuis en Texperium. Het programma bestond uit presentaties van o.a. Circle Economy, Amsterdam Economic  Board, Rijkswaterstaat, Modint, Sympany en Saxion (Saxcell BV). Daarnaast was er nog de mogelijkheid voor 1-op-1 gesprekken tussen Brusselse en Nederlandse partijen waarvoor duurzaam textiel hoog in het vaandel staat.

Het was een zeer interessante missie, waar ook uit bleek dat er nog veel moet gebeuren om daadwerkelijk  een circulaire economie binnen de textielsector te bewerkstelligen. Om dit doel te bereiken werden de termen (internationale) samenwerking, innovatie, inspiratie en transparantie steeds weer genoemd.

Op naar een Circulaire Economie!

Meer informatie: Janine Kaya en Remko Triezenberg | www.b2match.eu/cetextile2016 | Zie ook het verslag in de Belgische krant Le Soir.

ce-textilel-okt2016

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.