Enterprise Europe Network - Nederland

Banner_Food_Valley_Expo

Tijdens de Food Valley Expo 2013 organiseerde Enterprise Europe Nederland voor de derde keer een matchmaking (b-to-b gesprekken tussen bedrijven). Meer dan 50 bedrijven en kennisinstellingen uit Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Spanje en Zwitserland vonden elkaar op de FoodMatch. Vooraf konden de bedrijven aangeven met wie zij wilden spreken via de website www.b2match.eu/foodmatch2013. Uiteindelijk waren er meer dan 150 gesprekken gepland. Gesprekken gingen over het vinden van een samenwerkingspartner op het gebied van handel (vinden van distributeurs/agenten), R&D in het nieuwe EU Horizon 2020 programma (vormen van consortia/aansluiten bij EU-projecten) of het vinden of aanbieden van technologieën. Van voedselveiligheid, processing, verwerking of verpakkingen tot aan het hergebruik van organisch afval, veel verschillende onderwerpen passeerden de revue.

De bedrijvendelegatie uit Spanje was vooral geïnteresseerd in het nieuwe EU onderzoeksprogramma Horizon 2020, waarvoor wij ‘s ochtends een ontbijtsessie organiseerden. Solynta (NL), NIZO (NL) en AINS/CTNS (Spanje) presenteerden hier wat de ervaringen zijn om deel te nemen aan zo’n Europees consortium/project, hoe zij partners hadden gevonden en gaven een aantal voorbeelden. Daarna volgde de ronde tafels gesprekken waar deelnemers informeel vragen konden stellen aan de sprekers en de nationale contactpunten (NCPs) over de verschillende food/biobased onderwerpen (calls).

I must say again THANK YOU for everything, and especially for inviting us to speak during the H2020 session, i think it was interesting and maybe some possibilities of collaboration will arise from there….

Ignasi Papell
Project Manager CTNS – Technological Centre of Nutrition and Health

Over de Food Valley Expo

De Food Valley Expo 2013, georganiseerd door Food Valley NL in samenwerking met vele partners, vond dit jaar voor de tweede keer plaats op Papendal te Arnhem. De Expo trok dit jaar 700 bezoekers, ruim 100 meer dan in 2012. Ook telden de organisatie meer internationale bezoekers dan de jaren ervoor. Er vonden 160 internationale matchmakinggesprekken plaatst in de International Business Lounge. Hoogtepunten waren de keynote sprekers Sander van der Laan (CEO Albert Heijn) en Daan Roosegaarde (ontwerper en inspirator) en de Food Valley Award die dit jaar is gewonnen door NXP Semiconductors en Wageningen UR voor de ontwikkeling van de Pasteur sensor tag. Meer informatie over de Expo en de Food Valley Award is te vinden op: www.foodvalleyexpo.nl, www.foodvalleyaward.nl en www.foodvalleyexpo2013.blogspot.nl.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.