Enterprise Europe Network - Nederland

P1040675
Op donderdag 2 juli, de dag voor de SportTechMatch in Utrecht, heeft Enterprise Europe Netwerk 15 buitenlandse bedrijven meegenomen op een company missie naar het Amsterdam ArenA Innovation Centre en InnoSportLabs Papendal.

In het Amsterdam ArenA Innovation Centre kregen de gasten presentaties over de activiteiten van het centrum waar mass entertainment & user experience gekoppeld worden aan innovaties voor Smart & Sustainable Cities. Op Papendal te Arnhem kregen de buitenlandse gasten informatie over het sportinnovatiemodel van de InnoSportLabs in Nederland. Vervolgens werden de test- en trainingszalen bezocht. Het bezoek werd afgesloten met een presentatie over sport en voeding door Jeroen Wouters (programma manager Voeding, initiatiefnemer Eat2Move) en Erik te Velthuis (chef de cuisine in het Topsportrestaurant) waar een proeverij van innovatieve sportvoedingproducten niet mocht ontbreken.

SportTechMatch Grand Départ Utrecht


Video © Tien Producties

Enterprise Europe Network organiseerde vrijdag 3 juli de SportTechMatch, een internationaal matchmaking evenement op het gebied van sporttechnologie in het kielzog van de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht. Aan het evenement namen 170 bedrijven en onderzoekers deel. De plenaire ochtendsessie stond in het teken van sportinnovaties. Het evenement stond ook in het teken van de start van het Frans-Nederlandse Economisch Jaar en daarom vertelde Gert Jan Hofstede op een aanstekelijke en bijzondere wijze over de do’s and don’t’s van zaken doen in ‘la douce France’. Aan de matchmaking namen 86 bedrijven uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Finland deel en werden 136 gesprekken gevoerd. Inmiddels zijn al 3 samenwerkingsovereenkomsten gesloten.
Foto © Louis Meulstee Photography

De bijeenkomst werd afgesloten met een officiële receptie in het nieuwe stadskantoor van Utrecht, waar minister Henk Kamp en de Franse minister Emmanuel Macron door een druk op de knop het Frans-Nederlands Economisch Jaar startten. Daarnaast ontvingen, in het bijzijn van burgemeester Van Zaanen en Tourbaas Christian Prudhomme, de oud-tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk uit handen van meervoudig tourwinnaar Bernard Hinault de hoogste en belangrijkste Franse nationale onderscheiding; ‘La Légion d’honneur’.

Meer informatie:

Stan Francke
stan.francke@rvo.nl

Nils Haarman
nils.haarman@rvo.nl

Foto’s en presentaties zijn te vinden op deze website.


Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.