Enterprise Europe Network - Nederland

A

Tot grote verbazing van het Nederlandse bedrijf Hoogendoorn bleken Zweedse ondernemers de perfecte oplossing te hebben voor het harder laten groeien van kasplanten. Via het Enterprise Europe Network werken de ondernemers nu samen aan een gezamenlijk product dat genomineerd is voor een innovatieprijs op de internationale tuinbouwbeurs GreenTech 2014.

“Wat we verkopen zijn tuinbouwcomputers die alles in een kas regelen; het klimaat, energieverbruik en watermanagement”, vertelt Martin van Gogh, directeur bij Hoogendoorn, het Nederlandse automatiseringsbedrijf uit Vlaardingen. Van Gogh: “We zijn een relatief klein en innovatief bedrijf. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om energie in kassen te besparen en de productie te verhogen.” Het bedrijf ging in oktober 2013 mee met een handelsmissie naar Zweden, georganiseerd door het Enterprise Europe Network. Daar sprak Hoogendoorn met Heliospectra, een klein bedrijf met vijftien medewerkers, gevestigd in Göteborg.

Over de dienstverlening van Enterprise Europe Network zegt Directeur Van Gogh: “Ik denk dat nog te weinig ondernemers de voordelen van het Enterprise European Network inzien, maar de opties zijn er allemaal. Ik zou zeggen: ‘Nederlandse ondernemers, maak nou eens gebruik van de mogelijkheden! De meesten hebben namelijk geen idee wat wij al aan pareltjes in handen hebben via de overheid.”

Enterprise Europe Network Nederland verzorgt op de GreenTech een matchmaking event voor standhouders en bezoekers: http://www.b2match.eu/greentech2014

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.