Enterprise Europe Network - Nederland

Spoor

De Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) in Wuhan en Chengdu en het Consulaat-Generaal in Chongqing hebben een overzicht gemaakt van recente ontwikkelingen in het internationale spoornetwerk in Centraal en West-China.

Productiefaciliteiten in China schuiven steeds verder landinwaarts. Daarom bieden nieuwe spoorverbindingen een sneller alternatief voor vervoer over zee. Europese markten zijn hiermee vanuit China direct bereikbaar over land, zonder eerst een omweg over zee te hoeven maken. Centraal en West-China zijn daardoor niet langer China’s ‘achterland’.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Onder de nieuwe spoorverbindingen zijn directe verbindingen tussen Wuhan (Centraal China) en Hamburg en van Chengdu en Chongqing (West-China) naar Lodz en Duisburg. Goederenvervoer via deze spoorlijnen is aanzienlijk sneller dan vervoer over zee en goedkoper dan luchtvervoer.

Chinese overheiden op alle niveau’s hebben grote belangen bij deze internationale spoorverbindingen. Alle uitbaters van de lijnen bieden daarom subsidieregelingen aan, voornamelijk om vervoer van Europa naar China aan te trekken. Hiermee kunnen Nederlandse bedrijven in de beginfase van deze spoorverbindingen hun voordeel doen.

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Enterprise Europe Network Nederland en de verschillende Netherlands Business Support Offices (NBSO) zetten zich daarom gezamenlijk actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die deze ontwikkelingen in het Euraziatische spoornetwerk voor uw bedrijf biedt? Lees dan ook het rapport over Internationale Spoorverbindingen in Centraal en West-China. Of neem dan contact op met het NBSO in Wuhan:

NBSO Wuhan
Chief Representative: Judith van de Bovenkamp
Deputy Representative: Yuan Fei
T +86 (0)27 8576 6511
F +86 (0)27 8576 7511
E nbsowuhan@nbsowuhan.com

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met Enterprise Europe Network.

E-mail: eenl@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.