Enterprise Europe Network - Nederland

brasil_vlag 6Voor bedrijven die zich bezighouden met ‘low carbon’ oplossingen biedt de Low Carbon Business Action Brazil de mogelijkheid via matchmaking missies in 2016 samenwerkingspartners te vinden in Brazilië.

De EU werkt samen met Brazilië op een aantal terreinen. Een van de terreinen is het ‘vergroenen’ van de Braziliaanse industrie door toepassing van groene technologie. Het project Low Carbon Business Action Brazil, dat wordt gefinancierd door de EU, heeft als doel 720 Braziliaanse en Europese bedrijven bij elkaar te brengen en samenwerkingsprojecten te bevorderen. Het project richt zich op verschillende thema’s. Voor meer informatie over dit project, zie www.lowcarbonbrazil.com.

Geïnteresseerde bedrijven die voldoen aan de criteria kunnen zich inschrijven via deze website om vervolgens, indien geselecteerd, deel te nemen aan een matchmaking missie naar Brazilië waarbij tot 80% van de reis- en verblijfskosten wordt vergoed door het project. Voor de drie thema’s van dit jaar zijn ‘calls for applications’ met de volgende deadlines:

– Solid waste management (missie begin oktober 2016): inschrijving open tot 7 augustus 2016

– Biogas and biomethane (missie eind oktober 2016): inschrijving open tot 14 augustus 2016

– Renewable energy: solar, photovoltaic and biomass (missie begin november 2016): inschrijvingsperiode gaat open op 15 augustus.

Op basis van behoeften en prioriteiten van de Braziliaanse industrie zoals beschreven in technische rapporten en van de interesses van de geselecteerde bedrijven zal Low Carbon Business Action Brazil partijen aan elkaar koppelen. De missies zijn gepland rondom relevante evenementen die bezocht kunnen worden. Daarnaast is er een uitgebreid programma met lezingen over relevante onderwerpen zoals zaken doen in Brazilië en worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Holland Innovatie Netwerk in Brazilië of met RVO/Enterprise Europe Network.

Contact:
Holland Innovatie Netwerk
Ernst-Jan Bakker
SAO-IA@minbuza.nl

RVO/Enterprise Europe Network
Kees Mokveld
kees.mokveld@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.