Enterprise Europe Network - Nederland

De prijsuitreiking van de Enterprise Europe Network Award op 24 oktober in Wenen, Oostenrijk, erkent baanbrekende ideeën die ten goede komen aan lokale gemeenschappen en ook daarbuiten.

Heliox, een Nederlands bedrijf dat een oplaadsysteem voor elektrische bussen heeft ontwikkeld, is één van de vijf genomineerde finalisten. Het doel is om deze duurzame oplossing uit te werken tot een wereldwijde aangelegenheid.

Het veranderen van een industrie
Het oplaadsysteem van Heliox kan een revolutie teweegbrengen in het openbaar vervoer over de hele wereld. Heliox’s technologie, die volledig wordt aangedreven door duurzame energie om ecologische en energiebesparende elektrische voertuigen te laten rijden, helpt nu al om steden over de hele wereld schoon te maken.

Tegenslagen onderweg
Ondanks het feit dat Heliox in een vroeg stadium succesvol was met pilotprojecten, kreeg het gaandeweg te maken met tegenslagen. Sommige overheden vonden het nog te vroeg om hun hele vloot aan te passen aan Heliox´s technologie en aarzelden om in een dergelijke radicale verandering te investeren.

Toetreding tot de markt voor elektrische voertuigen en internationale markten
Met specifieke steun van het Enterprise Europe Network heeft het bedrijf 1,5 miljoen euro aan financiering uit het MKB-instrumentenprogramma van de EU in de wacht gesleept. In het kader van het programma werkte Heliox samen met twee business innovation coaches die advies gaven over het terugdringen van de operationele kosten en het optimaliseren van het ondernemingsplan voor de internationale markten. Dit was een keerpunt voor het bedrijf.

Eerste resultaten
Sindsdien heeft Heliox een aantal contracten verworven en is het product in Finland, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken, Duitsland en lokaal in Nederland op de markt gebracht. Het bedrijf onderzoekt nu de VS, Singapore, Australië en Nieuw-Zeeland voor een eventuele toekomstige uitbreiding.

Klik op de video over het project:

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stan.Francke@rvo.nl en Sarai.Fernandez@icf.com

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.