Enterprise Europe Network - Nederland

NPC 2018

De Nederlandse winnaar van het SME-instrument Serket-Tech heeft via onze ambassade in Dublin vorige week mee gedaan aan de Innovation Arena die Enterprise Ireland had georganiseerd.

Aanleiding was een oproep van onze ambassade in Dublin in de nieuwsbrief  Agroberichten Buitenland van 27 juni jl.   Startup bedrijven konden daar tijdens de  National Ploughing Championships (NPC) van 18 t/m 20 september 2018 hun innovaties laten zien.

Precies een dag na de publicatie in de nieuwsbrief stond de ‘needs analysis’ (intake gesprek voor coaching behoefte) in het kader van het SME-instrument gepland met startup Serket in Amsterdam. Dit innovatieve bedrijf heeft een software ontwikkeld die het gedrag van vee analyseert en zo de gezondheid van het vee kan bepalen.

Na het intake-gesprek met Serket en de positieve reactie op deelname aan het event in Ierland, kon het bedrijf in contact gebracht worden met Wemmechien Hofman, onze economische attaché in Dublin.

Met 300.000 bezoekers is de NPC uitgegroeid tot de grootste openlucht beurs van Europa. Enterprise Ireland organiseert er elk jaar een Innovation Arena waar startups hun innovaties presenteren. In deze Innovation Arena waren dit jaar vier Nederlandse startups vertegenwoordigd die deelnamen aan de “Dutch Agri-Food Innovation Booth”, georganiseerd door de ambassade in Dublin. Dit bleek een enorm succes. “Nog nooit hebben wij zoveel serieuze leads op een event binnengehaald als hier. De exposure is enorm” aldus Connecterra, één van de deelnemende Nederlandse startups.

Innovation Arena

Als klap op de vuurpijl werd een Nederlandse startup, Serket-Tech, bekroond als winnaar van de International Innovation Award.

Serket winnaar innovatieprijs

Tweede van links, naast de Ierse Minister van Handel Pat Breen, de winnaar Kristof Nagy van Serket.

In Ierland bestaat veel belangstelling voor Smart (Precision) Dairy Farming. Evert van den Akker (TNO) presenteerde de laatste ontwikkelingen op dit vlak in Nederland. Uiteindelijk heeft het event veel nieuwe Ierse contacten opgeleverd en is de Iers-Nederlandse (handels)relatie versterkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemarie.Destree@rvo.nl

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.