Enterprise Europe Network - Nederland

sial-collage1SIAL 2016
Als je het hebt over een beurs waar alle grote internationale spelers samenkomen,  dan staat SIAL in de top 3. Verdeeld over 9 hallen staan er meer dan 7000 exposanten uit 105 landen en verwelkomt dit event 155.000 bezoekers uit 194 landen, alsmede 120 officiële delegaties. Alle deelnemers aan de SIAL delen dezelfde passie en inspiratie als het gaat om innovatieve food producten die in de toekomst deel uitmaken van onze voedselketen. Je ontdekt er nieuwe markten, er worden meningen gedeeld en je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Nederlandse paviljoens
Er stond een groot aantal Nederlandse bedrijven geclusterd en verdeeld over een negental hallen. Zij waren herkenbaar aan de oranje uitstraling van de stands met de tulp er bovenop. Deze clusters zorgden voor een prominente uitstraling van onze Nederlandse bedrijven en producten.

Company mission SIAL 2016
Samen met de Franse EEN collega zijn voor 5 Brabantse producenten van voedingsmiddelen  afspraken geregeld met Franse agenten (inkopers). Dit is gedaan op basis van vooraf ingevulde profielen van de bedrijven en inkopers om tot goede matches te komen. Op 18 oktober hebben de gesprekken met de Franse agenten plaatsgevonden op de stand van de Franse KvK of die van de Nederlandse bedrijven.

sial-collage4De meetings
Na een introductie kwamen zij al snel op gang. Er werd gediscussieerd over het aanbod productenportfolio van de NL producenten en de contacten van de agenten/inkopers. Uiteindelijk heeft dit geleid tot samenwerking tussen 2 Nederlandse bedrijven en Franse agenten. Een ander Nederlands bedrijf gaat nog een opvolging doen met een Franse agent om te bepalen of er zaken gedaan kunnen worden en de overige 2 Nederlandse bedrijven hebben na het gesprek met de Franse agenten besloten om voorlopig geen opvolging aan hun gesprekken te geven.

Natuurlijk wordt er niet direct klinkende munt geslagen uit de gesprekken, maar het is altijd goed om van gedachten te wisselen met een agent met kennis van de lokale markt, in dit geval Frankrijk. Zo komen de Nederlandse bedrijven meer te weten over de smaak en de voorkeuren van de Franse consumenten en kan die informatie gebruikt worden voor productaanpassingen of hun marktpropositie. Het is jammer dat maar 5 Brabantse bedrijven hebben deelgenomen aan de missie, aangezien veel ondernemingen hebben aangegeven graag de buitenlandse markt te willen veroveren, omdat de afzetmogelijkheden in Nederland beperkt zijn.

Het eerstvolgend event Food Matters Live is op 22 november in London, waarbij tevens matchmaking plaatsvindt. Meer kun je lezen op  https://www.b2match.eu/foodmatterslive2016.

Voor meer info kun je contact opnemen met andre.sterk@kvk.nl of 088-5852916.

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.