Enterprise Europe Network - Nederland

Arts en bejaarde patiënt tijdens thuisconsult

De Europese samenleving veroudert en met het stijgen van de jaren neemt het aantal (chronische) aandoeningen toe. ICT en medische technologie kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken die samenhangen met de vergrijzing.

Het doel van dit evenement is innovatiesamenwerking op dit onderwerp te stimuleren tussen Nederlandse en Zwitserse bedrijven, gebruikersorganisaties en onderzoeksinstituten. Onder andere de programma’s Active and Assisted Living (AAL2), Eureka en Eurostars kunnen deze samenwerking financiële ondersteuning bieden.

Programma

Het evenement biedt u:

  • matchmaking
  • Bezoek aan Hocoma (robotica en bewegingstherapie technolgie) in Volketswil
  • netwerkdiner op de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Bern

Eurostars en Eureka

Met Eurostars stimuleren het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie het onderzoekuitvoerende mkb om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Het doel is snellere ontwikkeling en groei van kleine bedrijven.

Met Eureka worden alle organisaties gestimuleerd die marktgerichte R&D uitvoeren. Het doel is economische groei en oplossingen voor economische, strategische en maatschappelijke vraagstukken.

Active and Assisted Living (AAL2)

Met AAL2 worden organisaties gestimuleerd om ICT-/technologieoplossingen te ontwikkelen die ouderen helpen om langer actief en zelfstandig thuis te laten wonen. In Nederland voert ZonMw het AAL-programma uit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Locatie: Switzerland Global Enterprise, Zürich.

Kosten: Kosteloos (reis- en verblijfkosten voor eigen rekening)

Inschrijven: Via deze website: https://www.b2match.eu/swissdutchactiveliving

Brochure

Meer informatie:Michelle Lemmers michelle.lemmers@rvo.nl 088 602 1647 of      Niels van Leeuwen niels.vanleeuwen@rvo.nl  088 602 5290

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.