Enterprise Europe Network - Nederland

Eén van de subsidie instrumenten van Eureka is Eurostars. Deze subsidie stimuleert high tech onderzoeks- en ontwikkelings werk bij MKB bedrijven. Sinds 2014 zijn binnen het Eurostarsprogramma 86 Nederlandse hightech MKB bedrijven gefinancierd. In totaal ontvingen de bedrijven € 24,4 miljoen aan subsidie voor hun innovatie samenwerkingsprojecten. Daarmee is voor € 83,7 miljoen aan Nederlandse Research en Development (R&D) gerealiseerd. Meer dan de helft van de projecten betrof innovaties op het gebied van ICT en gezondheidszorg.

Eén van de voorwaarden van de Eurostars subsidie is dat er altijd een samenwerking moet zijn tussen partijen uit minstens twee Eurostarslanden. Wanneer het lastig is om een partner te vinden via het eigen netwerk helpt Enterprise Europe Network graag met zoeken naar een bedrijf met de juiste expertise in één van de andere Eurostars landen.

Zo organiseerden we tijdens de Eureka Stakeholder conference op 5 september jl één-op-één gesprekken tussen ondernemers en onderzoekers die partners zochten voor toekomstige projecten. Binnen 2 uur tijd vonden 121 gesprekken plaats tussen deelnemers uit 16 verschillende landen. Bekijk hier wie dat waren.

In onze databank komen regelmatig verzoeken binnen van buitenlandse bedrijven die partners zoeken om gezamenlijk een project aanvraag te doen, zowel voor Eurostars als voor andere Europese subsidies zoals Horizon 2020. Lees hier hoe dit kan werken en klik hier om te zien of er nu aanvragen zijn die voor jou interessant kunnen zijn.

Ook helpen we Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar partners. Zoals in mei afgelopen jaar toen we met een korte beschrijving van het beoogde project op zoek gingen naar een Duits bedrijf met de gewenste expertise. We weten van onze Duitse collega’s in welke sectoren ze werkzaam zijn en kunnen hen snel en gericht vragen of ze geschikte partners kennen.

Op 12 september 2019 was de deadline voor de tweede subsidie call voor Eurostars dit jaar. In zeker twee van de ingediende projecten hebben de partners elkaar gevonden met hulp van het Enterprise Europe Network. Neem contact met ons op als je wilt weten of we jou ook kunnen helpen bij het vinden van een geschikte partner voor je innovatieve project.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.