Enterprise Europe Network - Nederland

Banner2
Enterprise Europe Network Nederland organiseerde een internationaal matchmaking event op het gebied van tuinbouw tijdens de GreenTech (Amsterdam RAI) op 12 juni.
Registratiebalie Greentech

Deze beurs en onze internationale matchmaking richtte zich op Tuinbouw, Sierteelt en op drie duurzaamheidsthema’s Water, Energie en Biobased.
Matchmaking Voor deze eerste editie hadden we een mooie locatie in het Elicium waar onze deelnemers rustig met elkaar konden praten.

Aan de internationale matchmaking deden meer dan 40 deelnemers uit 10 landen mee. Via de website www.b2match.eu/greentech2014 waren vooraf 80 gesprekken ingepland en ook tijdens de lunch wisten ondernemers elkaar te vinden.

De volgende dag op 13 juni brachten we met negen deelnemers van de matchmaking een bezoek aan vier mooie bedrijven. Op het programma stond eerst een bezoek aan Sercom in Lisse. Sercom is vooral bekend van regeltechniek in kassen, bijvoorbeeld klimaatbeheersing of irrigatie. Onze Chinese EEN collega’s moesten hier helaas afscheid nemen van de tour, maar konden al wel melden dat er een Chinese-Nederlandse samenwerking aankomt op het gebied van biologische desinfectie van grond (soil resetting).

Tomatoworld tasting

Vervolgens brachten we een bezoek aan het Westland. Bij Tomatoworld, het tweede bedrijfsbezoek, kregen we een presentatie en rondleiding in de kas. Het betreft een stichting die de wereld van de tomaat beter bekend wil maken bij de consument. Het bekendste product zijn de snoeptomaatjes. Natuurlijk mochten we ook proeven van de vele tomatenvariaties.

Demokwekerij

Vervolgens brachten we een bezoek aan de Demokwekerij. Hier worden alle nieuwe technologieën op horti/floriculture gebied gepresenteerd en getest. Het nieuwe systeem voor het telen van tomaten had zelfs al een prijs gewonnen op de GreenTech! Onze Griekse deelnemers raakte we even kwijt tijdens de tour, want die waren druk in discussie over een van de nieuwe kassystemen.

Dryhydroponics

Als laatst werd Dry Hydroponics bezocht, dit bedrijf is vooral bekend van het telen van bladgroenten op water. Onze Italiaanse deelnemers uit Biella vlakbij Turijn waren zeer geïnteresseerd in deze vorm van telen voor o.a. basilicum, er werden daarom bij de borrel meteen visitekaartjes uitgewisseld. Ook onze Spaanse deelnemer uit Andalusië bleek overtuigd van het duurzame waterverbruik voor deze manier van telen.

Een geslaagde internationale matchmaking en interessante bedrijfsbezoeken voor ons en de deelnemers.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.