Enterprise Europe Network - Nederland

rri-tool-uitsnedeBinnen het Horizon2020 project RRI Tools is men voor een casestudie op zoek naar een (technologische) start up die een RRI (Responsible Research and Innovation) strategie willen opzetten. Dus: een start up die graag geholpen wil worden bij het opzetten van hun RRI strategie. Via een workshop aanpak wordt samen met specialisten op zoek gegaan naar de beste manier om in korte tijd een RRI strategie te ontwikkelen voor uw bedrijf.

RRI-TOOLS project
De Vrije Universiteit heeft de afgelopen 3 jaar samen met 25 andere Europese Universiteiten gewerkt aan het project RRI-Tools: een methode die ondernemers en onderzoekers helpt bij het verbeteren van hun innovatietraject. Deze nieuwe methode geeft handvatten om een projectvoorstel te verbeteren zodat het voldoet aan de hoogste standaarden voor Responsible Research and Innovation (RRI).

RRI in Horizon2020 en KP9
RRI wint steeds meer terrein in het onderzoek. Steeds meer onderzoeksorganisaties concluderen dat wanneer zij van te voren goed nadenken over thema’s als ethiek, betrokkenheid van de samenleving, of ‘open access’, hun uitvindingen beter aansluiten op een behoefte en  hun onderzoek op meer draagvlak kan rekenen. RRI wordt niet voor niets  steeds belangrijker bij de toekenning van fondsen. Dat blijkt onder andere uit de aandacht die de onderzoeksfondsen van de Europese Unie (Horizon2020 en het vervolg KP9) eraan besteden. Om aanspraak te kunnen maken op onderzoekssubsidie, is een goed RRI plan dan ook steeds vaker een vereiste. Ook de Nederlandse innovatiefondsen besteden steeds meer aandacht aan RRI.

Voor kleine bedrijven betekent dit dat zij goed moeten nadenken over de RRI-strategie van hun onderzoek, maar anders dan universiteiten en multinationals ontbreekt het hen vaak aan een gespecialiseerde afdeling die dat voor zijn rekening neemt. Wij willen als valorisatie product een training ontwikkelen om deze RRI strategie in korte tijd te kunnen maken en zoeken hiervoor goede casuïstiek. Doet u mee?

Lees hier meer over wat RRI inhoudt. De bijeenkomst vindt plaats op 22 december 2016 van 12:00-16:00 bij YES in Delft.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: Menno van der Veen, menno@tertium.nl

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.