Enterprise Europe Network - Nederland

GCC-Sabic

Van 27 t/m 29 oktober ontving Enterprise Europe Network een Finse delegatie van MKB bedrijven, Science Parken, een Chemie Federatie, het Agentschap voor Financiering van Innovatie (Tekes), het Ministerie van Economische Zaken en Werkgelegenheid en een HBO instelling . Op initiatief van Tekes en in samenwerking met onze Finse Enterprise Europe Networkpartner hebben we de delegatie een goed overzicht kunnen bieden van de Nederlandse initiatieven op het gebied van de BioBased Economy (BBE). 

De delegatie werd ontvangen op het Ministerie van Economische Zaken. Roel Bol, Marc Nellen, Mattheüs van de Pol en Joris van der Ahé van de project directie BioBased Economy heetten de Finnen welkom en hebben het Nederlandse beleid waaronder de ‘Green Deal’ aanpak toegelicht. Hierna vertrok de delegatie naar de Bioprocess Pilot Facility voor een toelichting en rondleiding en gaf Jan Henk Welink op de TU Delft een presentatie over het Kennisplatform Duurzaam Grondstoffenbeheer. De dag werd afgesloten met een netwerk borrel op de residentie van de Finse Ambassade.

Bioprocess Pilot FacilityPresentatie Kees Kwant

De dinsdagochtend werd gevuld door een seminar waarbij Kees Kwant van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een overzicht gaf van BBE initiatieven en samenwerkingsverbanden in Nederland. Cees van Loon van MKB bedrijf Dutch Sustainable Development BV lichtte de Betaprocess technologie toe en Monique Wekking van TNO ging in op de algenraffinage door Valorie en de Super Heated Steam technologie. In de middag hadden alle organisaties één op één gesprekken met Nederlandse organisaties over onderwerpen uit hun dagelijkse praktijk.

gesprek

Op woensdag bezochten de Finnen de Green Chemistry Campus waar ze een toelichting kregen over de Biobased Delta, het Biorizon programma van TNO/Vito en het unieke gebruik van de faciliteiten van Sabic door MKB bedrijven in Bergen op Zoom. Na  ronde tafelsessies waarbij de bezoekers in discussie gingen met oa Avans Hogeschool, Impuls Zeeland en de Green Chemistry Campus vertrokken de Finnen weer naar Schiphol.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.