Enterprise Europe Network - Nederland

Loading Events

Economische missie groene waterstof naar Duitsland (Noordrijn-Westfalen) met staatsecretaris Vijlbrief (EZK)

14/11/2023 - 15/11/2023

Is uw bedrijf internationaal actief in groene waterstof? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in Duitsland? Neem dan op 14 en 15 november 2023 deel aan de economische missie naar Duitsland. De missie staat onder leiding van staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Hans Vijlbrief. Zakelijk missieleider is Theo Henrar, voorzitter van FME. Ook plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, Yvette van Eechoud, reist mee.

Koning Willem-Alexander bij enkele programmaonderdelen

Deze missie loopt parallel aan het werkbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op 14 november aan Noordrijn-Westfalen. Zijn werkbezoek staat in het teken van verschillende waterstofprojecten. Zijne Majesteit de Koning zal aanwezig zijn bij enkele programmaonderdelen van de missie.

Marktkansen in Duitsland voor groene waterstof

Nederland en Duitsland werken samen aan een grensoverschrijdende groene waterstofketen. De buurlanden bouwen samen aan capaciteit voor productie en invoer, infrastructuur en extra kennis van groene waterstof.

Dit is nodig door de grote vraag naar groene waterstof van de industrie in NRW (en in de rest van Duitsland). Dit alles biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Nederland wil 3 tot 4GW aan groene waterstof maken in 2030, en Duitsland 10 GW. De buurlanden staan dus voor dezelfde uitdagingen, namelijk:

 • hoge kosten voor technologie;
 • het gebruik van zeldzame materialen;
 • (op)schaalbaarheid.

Duitsland heeft behoefte aan innovatieve oplossingen voor:

 • materiaalgebruik;
 • componentontwerp;
 • systeemintegratie;
 • automatisering;
 • productie;
 • toepassingen van groene waterstof.

Waarom deelnemen?

Tijdens de missie kunnen Nederlandse bedrijven en kennisinstituten:

 • kennismaken met de Duitse markt;
 • hun marktkansen onderzoeken;
 • in contact komen met mogelijke Duitse zakenpartners, opdrachtgevers en/of Duitse overheden;
 • al bestaande contacten in Duitsland versterken.

Door de aanwezigheid van de bewindspersoon en zakelijk missieleider heeft u de kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Ook kunt u in hun bijzijn bijvoorbeeld contracten, een intentieverklaring of Memorandum of Understanding (MoU) ondertekenen. Dat geeft extra zichtbaarheid aan uw project of investering.

Deelname en kosten

Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 1 deelnemer per organisatie).

Bij deze kosten zijn inbegrepen: deelname aan collectieve programmaonderdelen, individuele matchmaking, lokale ondersteuning door de organisatie en lokaal vervoer (gekoppeld aan het missieprogramma).

Reis- en verblijfkosten en persoonlijke transfers zijn voor eigen rekening en risico. Na de aanmeldtermijn ontvangt u suggesties voor uw reis en verblijf.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. Dat kan tot en met 18 september 2023. Na deze datum kan matchmaking niet meer gegarandeerd worden.

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die passen binnen de hierboven genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekenen daarom nog niet dat u deelneemt aan deze handelsmissie.

U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Share This Event

 • This event has passed.

Details

Start:
14/11/2023
End:
15/11/2023
Event Categories:
,
Event Tags:
,
Website:
https://green-hydrogen-mission-germany.b2match.io/signup

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.