Enterprise Europe Network - Nederland

foto EEPA enterprise-europe-network-teaser

 

Bent u een nationale, regionale of lokale publieke instantie of een publiek-privaat partnerschap (groot of klein) en heeft u de afgelopen twee jaar iets gedaan om ondernemen te stimuleren? Aarzel dan niet en meld uw project aan! Of bent u een mkb-ondernemer en kent u een dergelijk initiatief? Draag dit initiatief dan voor om deel te nemen aan de European Enterprise Promotion Awards (EEPA) 2016.

De Europese Commissie is ook dit jaar weer op zoek naar de origineelste en meest succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen in de EU om het ondernemerschap, en met name het midden- en kleinbedrijf, vooruit te helpen. De beste inzendingen worden bekroond met de Europese Ondernemingsprijzen 2016.  De wedstrijd begint nu op nationaal niveau in mei. Daarna mogen de nationale selecties het tegen elkaar opnemen op EU-niveau, tijdens de uitreiking van de grote prijs van de Europese jury in Bratislava in November.

Afgelopen jaar heeft Nederland de Europese prijs gewonnen in de categorie ondernemerschapsbevordering. Bekijk hier het inspirerende filmpje van de (Europese) ceremonie en de winnaars.

Huidig Europees winnaar zomerondernemer over EEPA:

“Deze mooie prijs geeft ons de mogelijkheid om ons project te promoten en verder te verspreiden in Europa. Daarnaast merk je dat deze prijs deuren opent binnen zowel de publieke als private sector “.(Peter Filius, Zomerondernemer)

Wilt u ook meedoen? Klik hier
Deelnemen is eenvoudig en snel. Vul dus snel het aanvraagformulier in!

Wat levert deelname mij op?

Zichtbaarheid, erkenning en uitbreiding van uw netwerk. Als u namens Nederland wordt genomineerd krijgt u de kans om uw project in Europa te presenteren. Uw initiatief kan als rolmodel voor de hele EU dienen, waarmee u (potentiële) ondernemers kunt aanmoedigen en inspireren. Erkenning op Europees niveau voor uw inspanningen kunnen voor u leiden tot media aandacht, toegang tot een interessant Europees netwerk en een bevestiging van de toegevoegde waarde van uw activiteiten.

De zes categorieën zijn:

  1. Bevordering van de ondernemingszin
  2. Investeren in ondernemersvaardigheden
  3. Verbeteren van de bedrijfsomgeving
  4. Steun voor de ontwikkeling van groene markten en efficiënt gebruik van hulpbronnen
  5. Steun voor de internationalisering van ondernemingen
  6. Verantwoord en inclusief ondernemerschap

Hoe verloopt de wedstrijd?

De selectie van genomineerden vindt in twee fasen plaats. De eerste fase is een nationale finale waar uit de 6 categorieën twee kandidaten geselecteerd worden. Dit jaar zal er eerst een voorselectie gemaakt worden van de inzendingen. Van deze inzendingen zullen 5 initiateven gevraagd worden om zich te komen presenteren tijdens het Valorisatie door Hogescholen congres op 11 mei 2016. De aanwezige jury zal vervolgens bekend maken welke twee kandidaten Nederland in Europa zullen vertegenwoordigen.

In de tweede  fase nemen deze twee genomineerde kandidaten namens Nederland deel aan de finale van de European Enterprise Promotion Awards  tijdens de SME Asssembly 2016 in Bratislava.

In het kort

Wat: Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering
Waar: Nationale Finale tijdens congres: Valorisatie door hogescholen” op 11 mei a.s.
Aanmelden: t/m 1 mei via deze link.
Kosten: Kosteloos
Organisatie: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Ministerie van Economische Zaken
Contact: Daniël da Costa, 088-602 5672, daniel.dacosta@rvo.nl
Dennis Huele, 088-602 7032, dennis.huele@rvo.nl

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.