Enterprise Europe Network - Nederland

CE-markering

Het Enterprise Europe Network helpt het midden- en kleinbedrijf in Nederland ook bij vraagstukken  over EU-wetgeving en CE-markering.  Daarom stel ik mij graag eerst aan u voor. Ik ben Ton Durieux en sinds januari 2013 werkzaam bij het team Enterprise Europe Network Nederland. Mijn dagelijks werk bestaat uit het verstrekken van informatie aan Nederlandse ondernemers – voornamelijk MKB-bedrijven – over EU-wetgeving en CE-markering bij zakendoen in de Europese Unie. Via onze blog zal ik u op de hoogte houden van ontwikkelingen in  de wondere wereld van EU-richtlijnen, geharmoniseerde normen, overeenstemmingsverklaringen, notified bodies en andere zaken die ik mij inmiddels redelijk goed heb eigen gemaakt. Veel tijd om rustig in te werken heb ik niet gehad. Vanaf werkdag één stond de telefoon roodgloeiend met informatieverzoeken van bedrijven over uiteenlopende  EU-wetgeving. Het werd mij snel duidelijk dat de behoefte aan kennis van EU-wetgeving bij ondernemers zeer groot is.

Om dit precies te duiden: in 2013 registreerden we maar liefst;

  • 744 vragen over CE-markering en
  • 186 vragen over overige EU-wetgeving

In de informatievoorziening over deze thema’s doet het Enterprise Europe Network er alles aan om het u als ondernemer zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hoe pakken wij dat aan en wat kunt u meer van ons verwachten?

Voor een eerste oriëntatie op Europese wetgeving kunt u rondkijken op deze website. Bij het selecteren en samenstellen van de informatie op de website houden wij zoveel mogelijk rekening met de vragen die u als ondernemer bezighoudt. Voor een antwoord op vragen die u niet op de website terugvindt, kunt u ons bellen op het algemene telefoonnummer 088-0424242 of uw vraag posten via het contactformulier .

Veel gestelde en redelijk eenvoudige vragen, kunnen we vaak vrijwel onmiddellijk afhandelen. Heeft u een complexe vraag, houdt u dan rekening met een beantwoordingstermijn van 2 à 3 werkdagen (gemiddeld). Mijn voornaamste informatiebronnen voor het beantwoorden van uw vragen zijn EU-richtlijnen en -verordeningen plus documenten van de Europese Commissie of nationale overheden die de Europese regels op praktische wijze hebben toegankelijk gemaakt voor ondernemers. Afhankelijk van de soort vraag – o.a. de implementatie van EU-richtlijnen in nationale wetgeving van de lidstaten – neem ik soms contact op met collega’s van het Enterprise Europe Network elders in de EU.

 Tot zover deze eerste kennismaking tussen u en mij. Het is mijn voornemen – en daar heb ik veel zin in – om u de komende tijd bij te praten over allerlei wettelijke EU-thema’s die u raken als ondernemer zodat u zich goed kunt voorbereiden en beslissingen nemen op deze thema’s. Houd u dus deze blog in de gaten en schroomt u nooit om contact met ons op te nemen als u hulp nodig hebt. Wij helpen u graag.

Ton Durieux

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.