Enterprise Europe Network - Nederland

Bent u ondernemer en doet u internationaal zaken? Houd u er dan rekening mee dat de Europese Unie en de Verenigde Naties voor sommige landen economische sancties heeft ingesteld.

Dit betekent dat u te maken krijgt met restrictieve maatregelen bij de handel in goederen en diensten, investeringen en financiële transacties in relatie tot deze landen.

In het kader van het EU-voorzitterschap heeft de Estlandse overheid een website – de EU Sanctions Map – ontwikkeld met informatie over landen die onder EU- en/of VN-sanctiemaatregelen vallen. Deze informatie kan voorkomen dat u onbedoeld deze maatregelen overtreedt.

In de EU Sanctions Map vindt u per land een overzicht van ingestelde maatregelen en van personen, bedrijven en instellingen waarop de maatregelen betrekking hebben. Daarnaast wordt per land doorgelinkt naar EU- en VN-besluiten waarmee de maatregelen zijn ingesteld.

Informatie van de Nederlandse overheid en de EU over dit onderwerp treft u aan op webpagina Rijksoverheid.nl – Internationale Sancties en EU External Action – Consolidated list of sanctions.

 

Meer infomatie

EU Sanctions Map https://sanctionsmap.eu/

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Succesverhaal – Untire – meer energie bij kanker

Kanker gerelateerde vermoeidheid (CRF) treft miljoenen kankerpatiënten en overlevenden. Nu is er een mobiele app, Untire, beschikbaar als een stap-voor-stap gids om de onophoudelijke vermoeidheid veroorzaakt door kanker en de bijbehorende behandelingen te verminderen en te helpen energie en levenskwaliteit terug te krijgen.

Succesverhaal – Illuxtron

Hoe kun je zakenpartners vinden met hulp van het Enterprise Europe Network? EEN partner Impuls Zeeland en Illuxtron hebben hier een mooie video over gemaakt.

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.