Enterprise Europe Network - Nederland

Bent u ondernemer en doet u internationaal zaken? Houd u er dan rekening mee dat de Europese Unie en de Verenigde Naties voor sommige landen economische sancties heeft ingesteld.

Dit betekent dat u te maken krijgt met restrictieve maatregelen bij de handel in goederen en diensten, investeringen en financiële transacties in relatie tot deze landen.

In het kader van het EU-voorzitterschap heeft de Estlandse overheid een website – de EU Sanctions Map – ontwikkeld met informatie over landen die onder EU- en/of VN-sanctiemaatregelen vallen. Deze informatie kan voorkomen dat u onbedoeld deze maatregelen overtreedt.

In de EU Sanctions Map vindt u per land een overzicht van ingestelde maatregelen en van personen, bedrijven en instellingen waarop de maatregelen betrekking hebben. Daarnaast wordt per land doorgelinkt naar EU- en VN-besluiten waarmee de maatregelen zijn ingesteld.

Informatie van de Nederlandse overheid en de EU over dit onderwerp treft u aan op webpagina Rijksoverheid.nl – Internationale Sancties en EU External Action – Consolidated list of sanctions.

 

Meer infomatie

EU Sanctions Map https://sanctionsmap.eu/

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.