Enterprise Europe Network - Nederland

Op 12 en 13 december 2019 vond de Sector groep vergadering plaats van de European Energy Network “Smart Mobility” in Nederland.

De eerste dag was bij RVO, Utrecht met presentaties over Nederlands smart mobiliteitsbeleid en algemeen over RVO door Jan Reint Smit, Manager Team Iris, Internationaal Innoveren en Sonja Munnix van team  Regionale Ontwikkeling en Mobiliteit en in de middag een bezoek aan het We Drive Solar project bij Lombok, Utrecht https://www.wedrivesolar.nl/

De deelnemers waren zeer onder de indruk van de visionaire technologie gebruikt bij het “We Drive Solar” project, die niet allen in het Lombok wijk gebruikt wordt, maar nu ook in de hele stad en ook nationaal wordt uitgerold.

Dag 2 was in Amsterdam met een bezoek onderweg  aan het “Green Urban delivery” bedrijf  City Hub https://www.cityhub.nl/en/ en Dockr “Driving Green Solutions”  https://www.dockrmobility.nl/nl/ en  ‘s middags bij KVK in Amsterdam met presentaties van Lambêr van Nispen, projectleider Enterprise Europe Network (EEN) over KVK,  EEN  en Business Challenge www.kvk.nl/businesschallenge en van bedrijf Pon Automotive  https://pon.com/en/.

Ook na deze dag waren onze buitenlandse deelnemers erg onder de indruk om te zien hoe het landelijke beleid lokaal door ondernemers opgepakt wordt. Vooral de gedrevenheid, consistente aanpak en onderlinge samenwerking door ondernemers om op een zo innovatieve wijze smart en green mobility lokaal in te zetten.

Conclusie was dat er veel samenwerkingsmogelijkheden zijn met alle landen die vertegenwoordigd waren bij de vergadering.

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met Rebecca van Leeuwen, EEN adviseur Smart Mobility.

Rebecca.vanleeuwen@rvo.nl

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.