Enterprise Europe Network - Nederland

Hans-presentatie boek InnovatieOp maandag 13 juni gaf Hans Kamphuis, Liaison Officer bij EEN, een minicollege over de af te leggen weg van een inventie (uitvinding) naar een innovatie (succesvolle introductie in de markt). Hans Kamphuis heeft ruim dertig jaar ervaring in de introductie van nieuwe technologieën en de begeleiding van professionele uitvinders. Deze ervaring heeft hij vastgelegd in het boek “Van Inventie naar Innovatie” dat dit voorjaar bij uitgeverij Einsteinbooks is verschenen.

Het college behandelde de diverse manieren waarop ideeën worden gegenereerd en hoe deze te verzilveren. Daarbij kwamen onder anderen aan de orde de obstakels die er zijn in het proces om inventies aan bedrijven te verkopen, zoals het “Not Invented Here Syndrome” en de ervaringsregel: Innovatie is 1% Inspiratie en 99% Transpiratie”. Maar ook de diverse mogelijkheden om inventies juridisch te beschermen en op welke wijze het innovatieproces gefinancierd kan worden.

Ook kwamen nieuwe fenomenen, zoals crowdfunding en digitale databanken aan de orde.

Hans heeft negen bedrijven onderzocht op de manier waarop deze erin geslaagd zijn om hun inventie om te zetten in een succesvol bedrijf, zoals: Bugaboo, Senz Umrella’s en Quooker.

Na afloop van zijn presentatie overhandigde Hans het eerste exemplaar van het boek aan Bas Pulles, directeur Internationale Programma’s.

Bas Pulles gaf in zijn dankwoord aan dat hij enthousiast is over de manier waarop in het boek aandacht wordt besteed aan Nederlandse innovaties, die geleid hebben tot nieuwe werkgelegenheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Kamphuis.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.