Enterprise Europe Network - Nederland

The Nederlandse overheidsambitie voor het Elektrisch rijden is het reduceren van CO2, het verbeteren van de energie efficiëntie en het verlagen van de afhankelijkheid op fossiele brandstoffen. Elektrisch rijden vermindert ook het geluidsoverlast, terwijl het kansen creëert in de commerciële sector.

Het aantal elektrische auto’s is gigantisch gestegen in de afgelopen paar jaar in Nederland, met ruim 20.000 voertuigen op de weg in 2015.
Het aantal bedrijven die actief zijn in deze sector neemt continue toe.

Ook internationaal liggen er veel kansen. Voor bedrijven die internationaal willen gaan en buitenlandse partners zoeken, momenteel zijn er bijna 90 buitenlanse bedrijven die op zoek zijn naar een partner op het gebied van e-mobility (in de vorm van een request of offer). De bedrijven komen uit diverse landen. Echter uit Spanje, Italie, Frankrijk, Duitsland en Engeland zijn er minimaal 10 bedrijven (per land) die op zoek zijn naar een buitenlandse partner.

Voor meer informatie en om de bedrijven met hun aanbod te bekijken in de database partners, kijk op of neem contact op met Rebecca van Leeuwen.

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.