Enterprise Europe Network - Nederland

UNStudio Wuhan-24Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Wuhan heeft een sectorschets gepubliceerd over ontwikkelingen en kansen in de detailhandel in Wuhan. Nederlandse bedrijven die de Chinese markt willen betreden denken vaak aan first-tier steden, maar omdat het aanbod in deze steden de afgelopen jaren min of meer verzadigd is geraakt, is het raadzaam om te kijken naar kansen die second-tier steden bieden. De detailhandel groeit met name in Wuhan enorm.

Uit een onderzoek van CBRE in mei 2015 blijkt dat de helft van de top 20 van meest actieve winkelcentra ter wereld in China staat. In 2014 is er in China 11.4 miljoen m² aan winkelcentrumoppervlakte gebouwd, na 10.6 miljoen m² nieuw winkeloppervlak in 2013. Hierbinnen is Wuhan, de hoofdstad van de provincie Hubei in Centraal China, koploper met bijna 1 miljoen m² aan nieuw winkeloppervlak.

Door Wuhan’s centrale ligging en status als nationale en regionale transporthub, is de stad een strategische locatie en wordt gezien als ‘springplank’ voor bedrijven die hun zaken uit willen breiden naar Centraal China en het westen van het land.

UNStudio Wuhan-19

Als enige stad van formaat in de provincie Hubei, ligt het BBP in Wuhan (33.270 yuan in het stadscentrum) aanzienlijk hoger dan het gemiddelde in de provincie (7.720 yuan). 37% van Hubei’s totale omzet in de detailhandel komt uit Wuhan. De stad nam in 2014 de 7e plaats in op China’s lijst van hoogste besteedbare BBP.

 Kansen voor Nederlandse bedrijven

 Er is in China veel vraag naar buitenlandse merken en in het buitenland geproduceerde producten, omdat de kwaliteit hiervan beter aangeschreven staat dan die van Chinese producten. Kansen in de detailhandel in Wuhan zijn er met name in de verkoop van kleding en accesoires, dagelijkse consumentenproducten, electronica, culturele- en sportproducten, voedsel en dranken.

 Het rapport

De sectorschets geeft de huidige situatie en recente ontwikkelingen in China, Wuhan en Hubei weer, en vermeldt kansen en uitdagingen. U kunt hier het document, Detailhandel in Wuhan en Centraal China downloaden.

 Meer informatie

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Enterprise Europe Network Nederland en de verschillende Netherlands Business Support Offices zetten zich daarom gezamenlijk actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland.

Bent u geïnteresseerd in deze markt? Neem dan contact op met:

Netherlands Business Support Offices Wuhan
Chief Representative: Judith van de Bovenkamp
Deputy Representative: Yuan Fei
T +86 (0)27 8576 6511
F +86 (0)27 8576 7511
E nbsowuhan@nbsowuhan.com

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met,

Enterprise Europe Network
E-mail: eenl@rvo.nl

Foto © Edmon Leong
Design/architectuur: UN Studio, Wuhan Wanda Hanjie Square

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.