Enterprise Europe Network - Nederland

In de week van 12 t/m 16 maart bracht een delegatie van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul een bezoek aan Nederland. Het hoofdthema van het bezoek was biogas maar ook was er tijdens het bezoek veel aandacht voor de circulaire economie.

De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van de deelstaatregering, werkgeversvereniging FIERGS, de Universiteit en bedrijven actief op het terrein van biogas en biogasupgrading.
De delegatieleden hebben kennis gemaakt met het Nederlandse beleid ten aanzien van bio-energie, bio-energie onderzoek en opleiding en de toepassing van de biogas in Nederland. Tevens hebben ze kennisgemaakt met een groot aantal Nederlandse bedrijven die actief zijn op het terrein van biogas en biogasupgrading.
Zo bracht de delegatie een bezoek aan TNO, Tu Twente, HoST, DMT, BTG, DH Industries en afvalverwerkingsbedrijf De Meerlanden. Ook was er een bezoek aan de Provincie Noord-Brabant en Helicon MBO in Boxtel in het programma opgenomen.

Verder was de Brazil Network Day (BND) onderdeel van het programma, De BND is georganiseerd door de Braziliaanse ambassade in Den Haag. Voorafgaand aan de BND was er een matchmaking die door Enterprise Europe Network (EEN) werd georganiseerd. Hieraan namen 10 Nederlandse biogas bedrijven deel.

De missie is georganiseerd de Netherlands Business Support Office (NBSO) in Brazilie in samenwerking met het Programma Energie Internationaal (PEI) en het Enterprise Europe Network (EEN) in Nederland en Brazilie.
Voor vragen over de missie, Rio Grande do Sul of kansen voor uw bedrijf in Brazilië kunt u contact opnemen met Remon Daniel Boef (NBSO) en Kees Mokveld (PEI/EEN)

rdboef@nbso-brazil.com.br
kees.mokveld@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.