Enterprise Europe Network - Nederland

CM BaskenlandIn het kader van het Europese programma Enterprise Europe Network bezocht een delegatie van 7 bedrijven uit Baskenland van 9 t/m 11 mei verschillende steden in Nederland die actief bezig zijn met het ontwikkelen en promoten van elektrisch vervoer.

In Utrecht kreeg men inzicht in het Nederlandse beleid en de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer d.m.v. presentaties van Nederlandse bedrijven actief in de elektrisch vervoer sector en RVO.nl. De groep bezocht de wijk Lombok waar men accu’s van elektrische auto’s gebruikt als kleine energiecentrale voor de opslag van zelf opgewekte zonne-energie, die ook terug geleverd kan worden aan het elektriciteitsnet.

Op dag 2 reisde de delegatie naar de TU Delft waar men kennis maakte met de indrukwekkende technologische ontwikkelingen rondom het e-race team, het opladen van e-bikes waarna men een bezoek bracht aan de volledige duurzame wijk ‘Green Village’.  S ’middags ging de bus naar de TU Eindhoven waar de delegatie nog meer te weten kwam over Nederlands onderzoek naar elektrisch vervoer.

Voor de laatste dag stond een bezoek aan de Automotive Campus in Helmond op het programma. Er waren presentaties over de campus, de werkzaamheden en de diverse samenwerkingen tussen bedrijven,  overheid en  onderzoekswereld. De delegatie was onder de indruk: volgens hen behoort Nederland tot de top 3 op het gebied van elektrisch vervoer. Een dusdanig innige  samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en de overheid bestaat niet in Spanje.

Last but not least werd Heliox in Best bezocht. Hier werd men verwelkomd door de directeur Business Development, Mark Smidt. Hij vertelde enthousiast over zijn bedrijf en het laden van elektrische bussen.

Al met al een geslaagd evenement.

Rebecca Leeuwen-Jones (EEN Liaison Officer)
rebecca.vanleeuwen@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.