Enterprise Europe Network - Nederland

CE

 

 

 

 

 

Op 28 oktober 2014 werd bij de Kamer van Koophandel in Arnhem m.m.v. van  Enterprise Europe Network een bijeenkomst georganiseerd dat in het teken stond van CE-markering.

De bijeenkomst was gericht op startende importeurs en exporteurs die actief zijn in sectoren waarin CE-markering een belangrijke rol speelt. Een 17-tal bedrijven hadden zich aangemeld voor dit evenement. In het plenaire gedeelte hielden  Michael Gerrits (Van Diepen van der Kroef Advocaten) en David Rubio Borrajo (Certification Experts) een gezamenlijke algemene inleiding over CE-markering die voor alle deelnemers nuttig was.

Programma

De onderwerpen waren;

(1) overzicht van de nieuwe aanpak richtlijnen

(2) CE-markering: verplichting of nut?

(3) Hoe krijg ik CE-markering, een stappenplan

(4) Wat zijn kosten en eventuele sancties?

(5) Juridische aspecten.

De inleiders gaven veel praktische voorbeelden en boden de ondernemers ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Na het plenaire gedeelte volgden in kleiner verband drie parallele workshops over CE-markering gericht op productgroepen die aansloten op de sectoren waarin de ondernemers actief zijn, te weten: bouwproducten, machines en medische hulpmiddelen. In deze parallelsessies gingen de inleiders – Harm Verster (Stichting Bouwkwaliteit), Bert Nagtegaal (FME) en Serge Koumatchev (Certification Experts) – meer ‘de diepte in’ met de ondernemers over productspecifieke aspecten van CE-markering.

Na afloop van deze sessies was nog gelegenheid voor netwerken en nadere kennismaken. Al met al een goed kwalitatief en geslaagd evenement waar we met tevredenheid op kunnen terugkijken.

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen over CE-markering? Neem dan contact op met Ton Durieux van het Enterprise Europe Network via telefoon 088 042 42 42 of e-mail;: info@enterpriseeuropenetwork.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.