Enterprise Europe Network - Nederland

logo kepco22 april 2015 – Een delegatie van KEPCO, het nationale energiebedrijf van Zuid-Korea en verantwoordelijk voor 93% van de elektriciteitsproductie van het land, bezochten Groningen op 15 april. Op het programma stond een bezoek aan de Energy Academy Europe. De rol van Groningen als energie-hub is een toonaangevend voorbeeld voor de KEPCO, omdat ze op zoek zijn naar een ‘Energy Valley’ van hun eigen regio, met inbegrip van een kennisinfrastructuur en een eco-systeem om nieuwe bedrijven aan te trekken naar die regio.

Verder is een bezoek gebracht aan het Energy Transition Centre (EnTranCe), de proeftuin voor toegepast onderzoek in Groningen waar bedrijven, onderzoekers en studenten samenwerken aan duurzame energietoepassingen.

En de Hannover Messe, ‘s werelds grootste industriële beurs waar de Energy Valley-regio zich presenteert als dé plek voor slimme, creatieve en innovatieve (technologische) oplossingen voor de overgang naar een  duurzame energievoorziening in het themapaviljoen Holland Energy House. Stichting Energy Valley, Gasunie, Hanzehogeschool Groningen, Energy Academy Europe, EnTranCe, TKI Gas, Energie Expo, Gemeente en Provincie Groningen en MKB-bedrijven staan hier onder één paraplu 13 tot en met 17 april. Goede grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van energie is belangrijk om verder te ontwikkelen als Europees energiecentrum.

Op uitnodiging van Energy Valley is KEPCO naar Noord-Nederland gekomen.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.