Enterprise Europe Network - Nederland

Wilt u zakendoen in Japan en meer weten over dit land? Of wilt u nieuwe zakelijke contacten opdoen en uw bestaande contacten verstevigen? Neem dan van 3 tot en met 5 februari 2021 deel aan deze unieke virtuele handelsmissie met Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

De missie is gericht op kansrijke sectoren in de digitale economie. U brengt een bezoek aan Japan, zonder dat u uw huis hoeft te verlaten. U krijgt meer informatie over de Japanse markt, u ontmoet online Japanse ondernemers en u krijgt de kans om uw kennis en netwerk te verbreden.

Voor wie

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in onderstaande sectoren:

Smart industry

 • Industry 4.0
 • Digitalisering
 • Automatisering;
 • 3D-printing/additive manufacturing

Lees meer over dit thema en de kansen binnen deze sector.

Smart services

 • E-commerce
 • E-government
 • E-marketing
 • Fintech

Lees meer over dit thema en de kansen binnen deze sector.

Smart agriculture

 • Digitalisering
 • Automatisering
 • Robotisering
 • Functionele voedingsmiddelen

Lees meer over dit thema en de kansen binnen deze sector.

Wij moedigen vrouwelijke ondernemers in het bijzonder aan om zich aan te melden.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

De Japanse economie is de op 2 na grootste ter wereld. Innovatie speelt een grote rol in de groeistrategie van de Japanse overheid. Uitwisseling van kennis en andere vormen van samenwerking tussen Japanse en Nederlandse specialisten kunnen dus veel opleveren.

Hoofddoelen van deze missie

Deze virtuele missie heeft 3 hoofddoelen:

Verkennen van de Japanse markt

Deze missie biedt u de ideale gelegenheid om de Japanse markt virtueel te ontdekken. U spreekt met betrokken partijen over de huidige ontwikkelingen in Japan.

Positionering Nederlandse organisaties

Door deel te nemen aan deze missie kunnen Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hun positie als innovative solution providers verstevigen. Vooral op het terrein van smart industry, smart services en smart agriculture

Bouwen van netwerken

In het programma is er volop ruimte voor het opbouwen van een relevant netwerk. Zo kunt u uw innovatieve oplossingen sneller ontwikkelen, de handel bevorderen en mogelijkheden voor R&D-samenwerking onderzoeken.

Programma

Het programma bestaat uit:

 • een kick-off webinar met Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat;
 • webinars voor de 3 genoemde sectoren over interessante ontwikkelingen en thema’s die relevant zijn voor internationale samenwerking;
 • virtuele bedrijfsbezoeken;
 • netwerkgesprekken met Japanse bedrijven en instellingen. Het b2match-platform biedt u de mogelijkheid om afspraken aan te vragen met Japanse organisaties en vice versa.
  Na afloop van de missie ontvangt u de contactgegevens van de Japanse deelnemers die uw verzoek hebben geaccepteerd. U kunt vervolgens op ieder gewenst moment op eigen gelegenheid een virtuele afspraak inplannen, bijvoorbeeld via videobellen.

Bekijk het voorlopige programma op de website van het b2match-platform.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname. De uiterste aanmelddatum is woensdag 9 december. Iedere deelnemer moet zich apart registreren.

Deelname aan deze missie staat uitsluitend open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in genoemde sectoren. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Kosten

Deelname kost € 250 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 per extra deelnemer.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Karin Schipper
E: karin.schipper@rvo.nl
of:
Jos Hermsen
E: Jos.hermsen@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Nederlandse ambassade in Tokio en Oost NL.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.