Enterprise Europe Network - Nederland

De in Leeuwarden gevestigde bedrijven Coolminds en The Dolphin Swim Club staan in de belangstelling van het Deense bedrijfsleven. Tijdens een handelsmissie naar Denemarken spraken de bedrijven met Virtual Reality toepassingen voor de gezondheidssector met meerdere partijen als eerste stap richting de Scandinavische markt.

Pleinvrees overwinnen of zwemmen met dolfijnen in de veilige omgeving van je huiskamer of in de behandelkamer van een arts. De toepassingen van Virtual Reality van de Noord-Nederlandse bedrijven Coolminds en The Dolphin Swim Club slaan aan bij het Deense publiek, waarvan de meesten ook allemaal in de Virtual Reality wereld actief zijn. De gesprekken die volgen zijn vooral verkennend, maar er zitten zeker mogelijke partners bij die de twee Nederlandse bedrijven de Deense markt op kunnen helpen. “In de gesprekken merkte ik dat we elkaar verder kunnen helpen op het gebied van kennis, technologie en marktontwikkeling” verteld Jan Dirk Bijker, directeur van Coolminds.

Hoewel de Deense markt zeker net zo innovatief is al de Nederlandse, is er genoeg ruimte voor de Nederlandse bedrijven. “We hebben deze missie opgezet omdat VR toepassingen in de gezondheidszorg nog erg nieuw zijn en de ontwikkelingen snel gaan. Daarnaast groeien de Deense en Nederlandse markten snel. Vanuit het Enterprise Europe Network zagen we dat er daardoor behoefte is aan samenwerking” verteld organisator Matthijs Plijnaar van het Enterprise Europe Netwerk. De missie is opgezet rondom het internationale congres Week of Health Innovation, waardoor de twee bedrijven niet alleen met Deense partijen in gesprek kunnen gaan maar ook met partijen uit andere landen. Tijdens de matchmaking doen 90 bedrijven uit 14 landen mee. De toegevoegde waarde van deze matchmaking is duidelijk, Benno Brada van de Dolphin Swim Club kijkt tevreden terug op de gesprekken die hij heeft gehad. “Matchmaking op deze manier zorgt voor hele hoogwaardige contacten” aldus Brada.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.