Enterprise Europe Network - Nederland

"Samenwerkingen binnen de mode zijn ontzettend waardevol"

StyleSnipe is een internetmarktplaats waar je rechtstreeks van onafhankelijke ontwerpers en merken mode koopt. Het doel van StyleSnipe: unieke mode aanbieden, duurzamere ‘slow fashion’ de nieuwe norm maken en kleine merken bekendmaken bij een breder publiek.

 

Met behulp van onder andere het Enterprise Europe Network (EEN) werkt StyleSnipe samen met al meer dan 50 onafhankelijke designers en de aanvragen blijven nog steeds binnenkomen.

Duurzaam en divers

Thomas Volder, medeoprichter van StyleSnipe, legt uit waarom het aanbod op de website zowel duurzaam als divers is. “Wij werken alleen samen met kleine merken, dus het is geen massaproductie. Soms wordt een product zelfs pas gemaakt als de bestelling binnenkomt. Sommige merken gaan een stapje verder met bijvoorbeeld biologisch katoen of hergebruikte materialen. We zijn nu ook bezig met aanbevelingen op basis van eerder bekeken producten. Mensen krijgen dan alleen producten te zien die ze echt leuk vinden, zodat ze niet iets kopen dat ze een paar maanden later weer weggooien.”

Hoe meer goede samenwerkingen, hoe beter, volgens StyleSnipe. Volder: “Wij proberen een zo breed mogelijk, wereldwijd scala van ontwerpers aan te trekken. Nu komen er nog veel uit Nederland, maar we zoeken nog meer diversiteit. Wij werken met creatieve merken die je normaal niet zo snel zou vinden in de winkelstraat. Ook willen we ontwerpers aanmoedigen om onderling samenwerkingen aan te gaan. We proberen echt een community te zijn.”

Het Enterprise Europe Network

Recent heeft StyleSnipe veel nieuwe ontwerpers leren kennen dankzij EEN. “Wij maakten een profiel aan op de website van EEN, waarop we vertelden wie wij zijn, wat we zoeken en dat we open staan voor samenwerkingen met modeondernemers. Ontwerpers konden hier vervolgens op reageren. Daarnaast kregen we ook wel eens andere tips, zoals verbeteringen voor de website. Na het eerste contact nodigen we ontwerpers uit voor een digitale meeting. Dan keken we of een prettige samenwerking mogelijk zou zijn”, vertelt Volder.

Netwerk verdriedubbeld

Door het EEN-profiel is het netwerk van StyleSnipe meer dan verdriedubbeld. “Ons netwerk was eerst vooral binnen Nederland, maar door EEN hebben we nu een internationaler portfolio van ontwerpers. Voorheen werkten we met ongeveer 15 ontwerpers, nu zijn het er 50. Hierdoor hebben we een breder en leuker aanbod”, zegt Volder. StyleSnipe verbindt deze internationale ontwerpers met elkaar. “Samenwerkingen binnen de mode zijn ontzettend waardevol. Als ontwerpers onderling samenwerken, groeien beide partijen en leidt het tot mooie dingen.”

Meer weten?

Wilt u ook uw business laten groeien door internationale samenwerkingen, innovatief advies en technologische bemiddeling? Lees dan meer over Enterprise Europe Network.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.