Enterprise Europe Network - Nederland

blur computer connection electronics
Foto door Field Engineer op Pexels.com

De RoHS-richtlijn (2011/65/EU) stelt voor de EU/EER-markt wettelijke beperkingen aan de aanwezigheid van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektr(on)ische apparatuur.

Deze stoffen worden genoemd in Bijlage II van de RoHS-richtlijn en omvatten tot nu toe lood, kwik, cadmium, 6-waardig chroom, PBB’s en PBDE’s. De 2 laatstgenoemde stoffen zijn brand- of vlamvertragers.

Op grond van Gedelegeerde Richtlijn (EU) 2015/863 wordt Bijlage II van de RoHS-richtlijn op 22 juli 2019 uitgebreid met de ftalaten BBP, DEHP, DBP en DIBP. Ftalaten worden o.a. gebruikt als weekmakers voor plastics zoals PVC.

De wettelijke beperkingen gelden niet voor kabels of reserveonderdelen bestemd voor reparatie, hergebruik, aanpassen van functionele aspecten of verbeteren van de capaciteit van elektr(on)ische apparatuur die vóór 22 juni 2019 op de EU/EER-markt zijn gebracht.

Voor medische hulpmiddelen en meet- en regelapparatuur is de ingangsdatum voor de beperking van het gebruik van de ftalaten vastgesteld op een later tijdstip: 22 juli 2021.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.