Enterprise Europe Network - Nederland

Recent is het rapport van EASME over de periode 2017-2018 verschenen. Het netwerk breidt zich nog steeds uit. Inmiddels zijn 65 landen actief met in totaal 599 partnerorganisaties.

Onder het COSME programma zijn sterke resultaten behaald. In totaal zijn 5740 partnership agreements getekend (target is 5000 in 2020). Nederland scoort hier overigens uitstekend. Na Denemarken komt Nederland op de 2e plaats.

Verder is er onderzocht welke impact de services van EEN op de bedrijven hebben op omzettoename (37%), marktaandeel (36%), het creeren van banen (52%),  en het ontwikkelen van innovatieve producten of services.(50%). Nederland scoort ongeveer dezelfde percentages.

Daarnaast is ook de klanttevredenheid onderzocht. In 88% van de gevallen zijn de SMEs tevreden over de services die verleent worden door het netwerk. Nederland scoort hierbij zelfs 94%.

Het netwerk blijft zich verder ontwikkelen, er komt steeds meer aandacht voor mentoring en coaching van bedrijven die een subsidie hebben gekregen vanuit het SME-instrument. Hiermee wordt de verankering met het Horizon2020 verder ontwikkeld.

Meer informatie: Erik Kuipers

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.