Enterprise Europe Network - Nederland

octrooiworkshop-zelf-zoeken-in-octrooidatabanken-header_0

Hebt u octrooien met competenties? Of hebt u interesse in octrooien van een ander? Kom dan naar de lancering van de Databank Octrooilicenties op 11 november 2014.

Wat is het?

Net als de profielen databank van Enterprise Europe Network is er nu ook de gratis Databank Octrooilicenties, een digitale ontmoetingsplaats waar vraag en aanbod van technologie elkaar ontmoeten. Octrooihouders die méér rendement uit hun octrooi willen halen, kunnen hun octrooi ter licentiëring aanbieden via de databank. Ondernemers die op zoek zijn naar een bepaalde technologie kunnen in de databank kijken of deze technologie ter licentiëring wordt aangeboden. Door het aangaan van een licentieovereenkomst kan de ondernemer toestemming krijgen de uitvinding zelf te maken, te verkopen of toe te passen.

Win-win situatie

Zo ontstaat een win-win situatie voor alle partijen. De licentienemer kan meer omzet en winst op zijn markt maken door het benutten van de uitvinding. De licentiegever ontvangt een vergoeding en vergroot de kans op extra winst uit zijn octrooi. Op deze manier kunnen beiden geld verdienen met de uitvinding.

De Databank Octrooilicenties is een initiatief van Octrooicentrum Nederland, onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De databank wordt ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Deelnemen?

Wilt u naar deze bijeenkomst? Schrijf u dan in via het aanmeldformulier

Datum: 11 november 2014
Tijdstip: 14:30 uur t/m 17:00 uur
Locatie: RVO.nl-vestiging CentreCourt Den Haag

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.