Enterprise Europe Network - Nederland

15 april 2015 – Onder de titel ’Towards a fully networked industrial future’ presenteren de Stichting Energy Valley, Gasunie, Hanzehogeschool Groningen, Energy Academy Europe, EnTranCe, TKI Gas, Energie Expo, Gemeente en Provincie Groningen en MKB-bedrijven zich deze week (13/17 april) op de Hannover Messe. Voor Noord-Nederland is een goede grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van energie belangrijk om zich verder te kunnen ontwikkelen als Europees energiecentrum. De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld met vorig jaar 180.000 bezoekers in 5 dagen, 5000 exposanten en meer dan 100 verschillende nationaliteiten, verdeeld over 30 hallen.

Holland Energy House
In themapaviljoen Holland Energy House presenteert de Energy Valley-regio zich als dé plek voor slimme, creatieve en innovatieve (technologische) oplossingen voor de overgang naar een duurzame energievoorziening.

Actuele innovaties
Tijdens de beurs kunnen bezoekers kennismaken met de meest actuele innovaties uit de Noordelijke regio; in het Holland Energy House daagt de Power 2 Gas Experience bezoekers uit om in beweging te komen om duurzame energie bij elkaar te fietsen en laat met behulp van Power2Gas raceauto’s er direct op rijden. Ook kan men virtueel een bezoek brengen aan EnTranCe, de proeftuin voor duurzame energie op de Zernike Campus in Groningen waar bedrijven, onderzoekers en studenten samenwerken aan duurzame energietoepassingen.

Onderwijs en ondernemen
Tijdens de Hannover Messe presenteren de kennisinstellingen ook hun energieonderwijs. Het aantal energieroutes en opleidingen groeit in antwoord op de te verwachten toenemende vraag naar (duurzame) energieprofessionals. Nieuw is onder andere de Master in Sustainable Energy System Management.

Samenwerking met Duitsland
Samenwerking tussen bedrijfsleven, ondernemers en kennisinstellingen is belangrijk voor innovatie en productontwikkeling. In dat kader wordt constant ook naar de ontwikkelingen over de landsgrenzen gekeken en de samenwerking met diverse regio’s in Duitsland gezocht. Het contactpoint Enterprise Europe Network in Noord-Nederland kan hiervoor actief ingezet worden.

Hannover Messe
De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld. In 30 hallen staan zo’n 6.500 bedrijven waar zo’n 220.000 internationale bezoekers op afkomen. De beurs heeft een grote internationale uitstraling, niet alleen naar politici en opinieleiders maar ook naar het internationale bedrijfsleven, de vakpers en de grote internationale media.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.