Enterprise Europe Network - Nederland

Utrecht2015

In 2015 vindt de start van de Tour de France plaats in Utrecht. In aanloop naar dit ‘Grand Départ’ worden een vijftal ‘Cafés du Tour’ georganiseerd, bijeenkomsten waarin business, innovatie en de liefde voor sport samenkomen. In de Cafés gaan innovatieve ondernemers en organisaties uit het hele land op zoek naar nieuwe contacten en marktkansen.

Café du Tour

Tijdens het derde Café du Tour op donderdag 5 maart 2015 in Amersfoort staat de ontwikkeling van het fietsen centraal. Er wordt teruggekeken en er wordt getoond welke nieuwe markten zijn ontwikkeld. Maar u wordt  ook meegenomen naar de toekomst. Welke business kansen liggen er, welke innovaties zijn te verwachten, wat kunnen we straks terugzien in de Koers van de Toekomst? Ook wordt u zelf uitgedaagd te participeren in de volgende stap om fietsen aantrekkelijker te maken. Dit gebeurt tijdens het tweede interactieve deel van de bijeenkomst. Aansluitend kunt u ook naar de Get Connected bijeenkomst van de Economic Board Utrecht over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Groen, Gezond, Slim en Internationalisering.

Deelnemen?

Meld u hier aan voor Café du Tour en/ of voor de Get Connected bijeenkomst.

Matchmaking

Tijdens de ‘Grand Départ’ in Utrecht zal in samenwerking met het Enterprise Europe Network een internationaal matchmaking evenement worden georganiseerd waar MKB’s in één-op-één gesprekken kort met elkaar kennis kunnen maken. Meer informatie over deze matchmaking volgt binnenkort.

Programma Café du Tour

Met behulp van high-tech innovaties gaat het fietsen steeds sneller. Het Human Power Team van de TU Delft vertelt over hun snelste fiets-project. De VeloX 3 is tot op de dag van vandaag de snelste mens aangedreven fiets ter wereld! U kunt hem zelfs live bewonderen op de marktplaats. Oud-sprinterskanon Mathieu Hermans heeft het over innovatieve fietskleding van BIOracer; kleding waarin state-of-the-art textielen zorgen voor lichte-, ademende- en aerodynamische wielerkleding.  Richard Plugge, directeur van het wielerteam LottoNL-Jumbo, komt spreken over de relatie tussen sport en business. Verder in het programma; Jan-Paul de Beer van Springlab over het Happy-Biking project waarbij de grootste ‘fietsfrustaties’ in de stad Utrecht worden opgelost en Maarten Fekkers van Nspyre over hun nieuwe Strava project

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 Ontvangst
13.30 Opening door Gaston Crolla, Kamer van Koophandel
13.35 Richard Plugge, directeur van het wielerteam LottoNL-Jumbo
14.00 Human Power Team, TU Delft met de snelste fiets ter wereld
14.25 Mathieu Hermans, BIOracer
14.50 Korte break
15.05 Jan-Paul de Beer, Springlab
15.20 Maarten Fekkers, Nspyre
15.35 Koers van de toekomst
15.45 Afsluiting
16.00 Start Get connected bijeenkomst

Locatie: Theater en Congrescentrum De Flint, Coninckstraat 60, 3811WK Amersfoort

Café du Tour is onderdeel van TOURlab Utrecht, een initiatief van de Kamer van Koophandel, Economic Board Utrecht en het Businesspeloton Utrecht.

Contact:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Stan Francke, stan.francke@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.