Enterprise Europe Network - Nederland

Samenwerkingsverbanden van zo’n 10 tot 20 mkb’s kunnen dit najaar tot 30.000 euro subsidie krijgen voor hun innovatieproject. Het subsidie-instrument innovatieprestatiecontracten, eerder onderdeel van de populaire MIT, is nu als onafhankelijke financiering beschikbaar.

Met deze subsidie kunnen samenwerkingsverbanden maximaal twee jaar lang financiering krijgen voor een drietal soorten projecten. Dit kan gebruikt worden voor nationale of internationale samenwerking maar ook voor het daadwerkelijk uitvoeren van deze innovatieplannen.

Het samenwerkingsverband van mkb’s bestaat uit groepen bedrijven met een inhoudelijke samenhang. Bijvoorbeeld omdat de bedrijven in dezelfde keten, regio of branche opereren. De bedrijven die met elkaar samenwerken, mogen overigens niet met elkaar verbonden zijn in een groep. Daarnaast moet het samenwerkingsverband altijd worden vergezeld door een organisatie die statutair de belangen behartigt van de ondernemers. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een brancheorganisatie.

IPC(Innovatie Prestatie Contracten)-projecten zijn niet gebonden aan een bepaalde sector of branche. De projecten die in het verleden financiering hebben gekregen zijn daarom ook zeer divers. Denk aan een zonwerende kap voor beeldschermen, een mobiele behandeltafel voor in onherbergzame gebieden of een softwareapplicatie om op afstand waterstanden en energievoorzieningen te meten.

Samenwerkingsverbanden die gebruik willen maken van de subsidie kunnen hun projectaanvraag tussen 8 oktober en 5 november voorleggen aan RVO. Omdat RVO beoordeelt op volgorde van binnenkomst is het dus belangrijk om tijdig te starten met het vormen van een samenwerkingsverband of het indienen van een aanvraag. Kijk voor meer informatie op de site van rvo.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.