Enterprise Europe Network - Nederland

De Kamer van Koophandel, Enterprise Europe Network (EEN), CompositesNL, Netherlands Aerospace Group en CompoWorld hebben ook dit jaar een Company Mission  georganiseerd naar de belangrijkste composieten beurs van Europa; de JEC Europe Parijs. De belangstelling was groot, de bus was bijna vol met 37 ondernemers uit het hele land die in alle vroegte maandag 13 maart zuidwaarts vertrokken. Tijdens de busreis gaven de deelnemers een presentatie van hun activiteiten.

Het programma van de eerste dag  was een bezoek aan het Material Research Center en het Composieten lab van de Universiteit in Gent. Tijdens het bezoek werden door diverse instituten  presentaties gegeven van het materiaalonderzoek dat in Vlaanderen werd uitgevoerd op het gebied van composieten. Ook werd er door 7 Vlaamse composietondernemers een pitch gegeven van hun activiteiten.

Na een goed georganiseerde rondleiding door het composiet laboratorium werden we voorzien van een lunch. Tijdens de lunch werden  er op basis van de pitches , de informatie tijdens de rondleiding en de vooraf verspreide company profiles van de Nederlandse deelnemers diverse contacten gelegd.

Dag 2 stond in het teken van het beurs bezoek waar ieder zijn eigen weg kon gaan. Voor de Nederlandse deelnemers waren er een 25 tal afspraken gepland voor de matchmaking op een van de stands. Een deel daarvan heeft geleid tot vervolgafspraken om tot technologische of business samenwerking te komen.

Allen lieten zich inspireren door nieuwe trends op het gebied van composiet technologie. Er waren vier “ Innovation Planets” die elk de laatste ontwikkelingen op het gebied van composieten toonden voor de luchtvaart, automotive, ‘Better Living’ en gebouwen.

Door Holland High Tech was  een Nederlandse netwerklunch georganiseerd op de stand van Ten Cate Composite Materials . Ook daar werden vele contacten gelegd. Op deze stand stond ook de winnende inzending van de TU Delft studenten  voor de Space X Hyperloop Pod Competition van Elon Musk.

Andere Nederlandse hoogtepunten tijdens de beurs waren het winnen van de Innovatieprijs  in de sector maritiem door het Emmeloordse Vabo Composites  met hun composiet scheepsramen en deuren en de deelname van het Zwolse  Fiberneering als een van de finalisten van de Startup Booster.

Eén dag is eigenlijk tekort om alle ruim 1200 exposanten te zien, maar na zessen sluit de beurs en verzamelden we ons bij de bus voor de terugreis. Ook in de bus was weer ruime gelegenheid om met elkaar te netwerken en werden de nodige kaartjes uitgewisseld. Het was een geslaagde businesstrip met veel nieuwe contacten en een enthousiaste en gezellige groep ondernemers die in hun feedback aangeven graag een volgende keer weer mee te gaan!

Tijdens de reis werd er actief getweet (60 tweets, met gemiddeld bereik per tweet: 2200). Ook is er videocontent gemaakt dat zowel voor Enterprise Europe Network, de internationale activiteiten van de Kamer van Koophandel als voor de Innovatie activiteiten van de Kamer van Koophandel gebruikt kan worden.

Enkele van de reacties  die de dag na de Company Mission van deelnemers zijn ontvangen :  “Heel veel nieuwe contacten opgedaan, zowel in de bus als ook op de beurs. Ik hoop je volgende maand daar ook het een en ander over te melden wat de voortgang zal zijn. Helemaal top!” en “Twee dagen vol met meerwaarde voor alle partijen, contacten, ideeën en een stimulans om verder deze weg in de composieten in te slaan. Complimenten en dank voor jullie inzet.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Hartgers

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.