Enterprise Europe Network - Nederland

Met enige regelmaat publiceert de Europese Commissie zogenoemde ‘openbare raadplegingen’ over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk aan belastingheffing, milieumaatregelen, veiligheid op de werkplek, enz., enz.

Deze raadplegingen – ook wel consultaties genoemd – bieden burgers, bedrijven, overheden en andere instellingen de mogelijkheid hun mening te geven over Europese beleid of wetgeving.

Op 6 februari 2018 publiceerde de Commissie een consultatie over de herziening van de EU-definitie van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO), in ons land beter bekend als het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Een herziening van de bestaande definitie heeft mogelijk consequenties voor MKB-bedrijven die onder de huidige definitie nog in aanmerking komen voor bepaalde nationale en Europese regelingen. Denk o.a. aan staatssteun, structuurfondsen en onderzoek & innovatie (Horizon 2020).

Daarnaast speelt de definitie een belangrijke rol bij het toekennen door de EU van bepaalde administratieve vrijstellingen en tariefverlagingen, zoals bij de REACH-verordening (chemische stoffen).

Wilt u gebruikmaken van de mogelijkheid om uw mening kenbaar te maken aan de Europese Commissie? Vul dan het online vragenformulier in van deze consultatie. U kunt dit doen tot uiterlijk 6 mei 2018, dus wees op tijd. Na afloop van de consultatie zal de Commissie de reacties bekendmaken.

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met ton.durieux@rvo.nl
Adviseur EU-wetgeving en CE-markering

Meer informatie:
– Europese Commissie – Openbare raadpleging over de herziening van de definitie van kleine en middelgrote ondernemingen
– EUR-Lex – Aanbeveling van de Commissie van 6 mei 2003 betreffende de definitie van kleine, middelgrote en micro-ondernemingen

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Succesverhaal – Untire – meer energie bij kanker

Kanker gerelateerde vermoeidheid (CRF) treft miljoenen kankerpatiënten en overlevenden. Nu is er een mobiele app, Untire, beschikbaar als een stap-voor-stap gids om de onophoudelijke vermoeidheid veroorzaakt door kanker en de bijbehorende behandelingen te verminderen en te helpen energie en levenskwaliteit terug te krijgen.

Succesverhaal – Illuxtron

Hoe kun je zakenpartners vinden met hulp van het Enterprise Europe Network? EEN partner Impuls Zeeland en Illuxtron hebben hier een mooie video over gemaakt.

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.