Enterprise Europe Network - Nederland

EEPAheaderBent u een nationale, regionale of lokale publieke instantie of een publiek-privaat partnerschap en heeft u de afgelopen twee jaar iets gedaan om ondernemen te stimuleren? Aarzel dan niet en meld uw project aan! Of bent u een mkb-ondernemer en kent u een dergelijk initiatief? Draag dit initiatief dan voor om deel te nemen aan de European Enterprise Promotion Awards (EEPA) 2015.

De Europese Commissie is ook dit jaar weer op zoek naar de origineelste en meest succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen in de EU om het ondernemerschap, en met name het midden- en kleinbedrijf, vooruit te helpen. De beste inzendingen worden bekroond met de Europese Ondernemingsprijzen 2015.  De wedstrijd begint nu op nationaal niveau in mei. Daarna mogen de nationale selecties het tegen elkaar opnemen op EU-niveau, tijdens de uitreiking van de grote prijs van de Europese jury in Luxemburg in November.

Wat levert deelname mij op?

Zichtbaarheid, erkenning en uitbreiding van uw netwerk. Als u namens Nederland wordt genomineerd krijgt u daarnaast de kans om uw project in Europa te presenteren. Uw initiatief kan als rolmodel voor de hele EU dienen, waarmee u (potentiële) ondernemers kunt aanmoedigen en inspireren. Erkenning op Europees niveau voor uw inspanningen kunnen voor u leiden tot media aandacht, toegang tot een interessant Europees netwerk en een bevestiging van de toegevoegde waarde van uw activiteiten.

De zes categorieën zijn:

  1. Bevordering van de ondernemingszin
  2. Investeren in ondernemersvaardigheden
  3. Verbeteren van de bedrijfsomgeving
  4. Steun voor de ontwikkeling van groene markten en efficiënt gebruik van hulpbronnen
  5. Steun voor de internationalisering van ondernemingen
  6. Verantwoord en inclusief ondernemerschap

Hoe verloopt de wedstrijd?

De selectie van genomineerden vindt in twee fasen plaats. De eerste fase is een nationale finale waar uit de 6 categorieën twee kandidaten geselecteerd worden. In de tweede fase nemen deze twee genomineerden namens Nederland deel aan de European Enterprise Awards in Luxemburg.

And the winner is.., dat moment is zo spannend aldus Erik Boer van Center for Amsterdam Schools for Entrepreneurship. ‘Onze bekendheid is vele malen groter geworden dankzij het winnen van deze prijs. Het heeft nieuwe partnerships opgeleverd en het biedt aanknopingspunten om op Europees niveau met partijen samen te werken

Kijk hier voor meer informatie over Center for Amsterdam Schools for Entrepreneurship (CASE).

Aanmelden:

Uiterlijk 13 mei via http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/europese-awards-voor-ondernemerschapsbevordering

Meer informatie:

Daniël da Costa, 088-602  5672, daniel.dacosta@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.