Enterprise Europe Network - Nederland

KvK Business Challenge

Bekijk unieke challenges van grote bedrijven op het online innovatieplatform KVK Business Challenge. Doe mee en vergroot je kennis en netwerk. Zo creëren we samen nieuwe business.

KVK Business Challenge

Corporates hebben een omvangrijk netwerk, een groot marktaandeel en hebben toegang tot financiële middelen. Innovatieve mkb-bedrijven staan bekend om hun snelheid en innovatieve ideeën. Deze bedrijven zijn vaak verschillend, maar vullen elkaar goed aan. Door ze met elkaar te matchen, krijgen beide bedrijven energie en een boost. Deze bedrijven vinden elkaar op het online innovatieplatform KVK Business Challenge. In de afgelopen 5 jaar hebben we zo’n 200 challenges uitgezet, waarvan 150 internationale challenges. Onze online community omvat 200 corporates en 10.000 innovatieve mkb-bedrijven.

Nieuwe Business

Elke maand gaan er nieuwe innovatie challenges live op het platform. Zie je een interessante uitdaging en denk je de expertise in huis te hebben, meld je dan aan en help mee met het bedenken van oplossingen. De uitdager (corporate) zal uiteindelijk de meest geschikte mkb’er(s) selecteren om zaken mee te doen. 

Nieuwe Partners

De meeste innovatieve oplossingen komen tot stand via nieuwe partnerschappen met meerdere organisaties. Door samen te werken kun je grotere en complexere uitdagingen aan. Tijdens de chatsessies ontdek je mogelijkheden voor samenwerking met zowel corporate als collega-mkb’ers. Je bouwt een netwerk op en vindt nieuwe partners. 

EEN en de KVK

EEN Nederland en KVK zijn partners in KVK Business Challenge. KVK Business Challenge biedt een open innovatieplatform voor interessante challenges en EEN herschrijft de challenges in partnerprofielen (technical requests). EEN zoekt naar internationale mkb’ers die een oplossing kunnen bieden voor de challenges. Deze technical requests worden gepubliceerd in de EEN Partnering Opportunities Database en worden bekeken door 3.000 adviseurs in 70 landen. Omdat de EEN-adviseurs hun netwerk en hun bedrijven kennen, hebben veel internationale mkb-bedrijven interesse getoond in een of meerdere challenges. De samenwerking tussen EEN en KVK heeft in veel gevallen geleid tot een samenwerking tussen corporates en mkb’ers

Meer informatie

Klaar voor nieuwe business? Kijk op kvk.nl/businesschallenge voor meer informatie of om je aan te melden. Lid worden van de community is kosteloos. 

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.