Enterprise Europe Network - Nederland

WuhanEr liggen kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in de sector fotonica in Wuhan, China. Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Wuhan heeft hier een sectorschets over geschreven.

Wuhan is de hoofdstad van de provincie Hubei en het politiek, cultureel en economisch centrum van Centraal China. In Wuhan is het grootste fotonisch centrum van China gevestigd: Wuhan Optics Valley. Hoewel de snelheid waarmee de fotonica zich in China ontwikkelt van de laatste jaren is, is Wuhan Optics Valley al ruim drie decennia China’s meest ontwikkelde centrum in deze sector.

Het NBSO Wuhan heeft onderzoek gedaan naar de sector fotonica in China. De sectorschets geeft de huidige situatie weer in China en Wuhan.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

China’s ruime voorraad grondstoffen, financieel sterke positie en hoge aantallen goed opgeleid personeel binnen de fotonica wekken de verwachting dat het land in de nabije toekomst globaal een leidinggevende rol in deze sector zal gaan innemen. Vanwege een tekort aan grondstoffen in de oostelijke provincies en door de campagne ‘Rise of the Central China Plain’, maakt de sector fotonica een snelle beweging naar het binnenland. Wuhan en de omliggende steden zijn nu al het centrum van China’s laser- en glasvezelindustrie.

De Chinese fotonicasector is groot en groeit snel, maar slaagt er tot op heden nog niet in om een volledige productieketen in de meeste sub-sectoren te beheren. Voor geavanceerde technologie, kwalitatief hoogstaande apparatuur en de meest geavanceerde productiemethoden is China nog sterk aangewezen op buitenlandse spelers. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven, R&D-centra en onderzoeksinstellingen.

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. Onder meer via het netwerk van ambassades, consulaten en NBSO’s.

Meer informatie

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Enterprise Europe Network Nederland en de verschillende Netherlands Business Support Offices (NBSO) zetten zich daarom gezamenlijk actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland.

Via het netwerk van ambassades, consulaten en de verschillende NBSO zoals die in Wuhan China, biedt het ministerie van Buitenlandse Zaken haar diensten aan voor Nederlandse bedrijven in het buitenland.

Bent u geïnteresseerd in deze markt? Lees dan ook de sectorschets, De Fotonica Sector in China of neem contact op met:

NBSO Wuhan
Chief Representative: Judith van de Bovenkamp
Deputy Representative: Yuan Fei
T +86 (0)27 8576 6511
F +86 (0)27 8576 7511
E nbsowuhan@nbsowuhan.com

Of neem contact op met Enterprise Europe Network Nederland.
E-mail: eenl@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.