Enterprise Europe Network - Nederland

“Door samenwerking zijn de bedrijven nu in staat klussen aan te nemen die ze anders niet aan zouden kunnen omdat ze dan te klein zouden zijn. En om elkaar te leren kennen heb je nu eenmaal een ontmoetingsplek nodig, liefst op neutraal terrein. Daar hebben wij voor kunnen zorgen. En dat pakte prachtig uit”, aldus Dirk Jan Hummel adviseur Enterprise Europe Network The Netherlands.

succesverhaal1north

De offshore windindustrie en windmolenparken op de Waddenzee zijn steeds belangrijker geworden voor Nederland. Nederland steunt die sector waar mogelijk en vooral bedrijven in niche-sectoren. Aangezien Duitsland zich sterk ontwikkeld, is het voor Nederlandse bedrijven interessant om daar betere contacten te krijgen. Dit is de reden dat een aantal jaren geleden een seminar werd georganiseerd in Papenburg.

Nederlandse bedrijven konden zich presenteren, evenals de Duitse. “Het gaat daarbij om technologisch uiterst hoogwaardige bedrijven, die zich bijvoorbeeld bezig houden met metingen met onderwater robots of sensoren om de ligging van kabels en de bewegingen van windmolens te meten. We hebben in provincie Groningen enkele zeer specialistische bedrijven, zoals No Limits Ships Shipyards uit Groningen of Siri Marine uit Delfzijl. Dergelijke bedrijven hebben we nu ‘gekoppeld’ aan hun Duitse counterpart’’, vertelt Dirk Jan Hummel van het Enterprise Europe Network The Netherlands.

Er waren zo’n zestig deelnemers bij de seminar in Papenburg en er zijn veel nieuwe zakelijke contacten tot stand gekomen. Zo hebben het Duitse Geo-Engineering en het Nederlandse Marine Sampling Holland elkaar gevonden in een nieuwe samenwerking.

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.