Enterprise Europe Network - Nederland

Afgelopen 7/8 maart zijn bij deze 2 daagse company missie naar Parijs (76 deelnemers), 26 Nederlandse bedrijven/kennisinstellingen/universiteiten en 25 Franse organisaties aangesloten.

Om verdere samenwerking tussen Nederland en Frankrijk te verkennen binnen circulaire economie werd deze missie georganiseerd door de Nederlandse ambassade en Holland Circular Hotspot. De marktkansen  die Frankrijk te bieden heeft en de potentiële partners te ontmoeten was interessant en inspirerend.

Het doel van deze missie is het ontwikkelen van een meerjarige samenwerking met Frankrijk op het gebied van circulaire economie. De missie gaf inzicht in de dynamiek rondom het huidige Franse circulaire beleid ( Green Deal Circulair Inkopen, Parijs circulair, Olympische Spelen) en de knelpunten/kansen die dit met zich meebrengt; er was volop ruimte om de Nederlandse circulaire kennis en ervaring (Amsterdam Circulair, Green Deals, transitieagenda’s), producten en diensten te delen met de Franse organisaties; het stimuleerde kennisuitwisseling en samenwerking op het gebied van (circulaire) innovatie; het creëert mogelijkheden tot (multilaterale) netwerken en partnerschappen.

Tijdens deze 2 dagen werden veel contacten en ideeën uitgewisseld met de Franse bedrijven en onderling met de Nederlandse bedrijven. Verder zijn er een aantal leuke bedrijfsbezoeken geweest. De deelnemers zijn actief geïnformeerd over het Enterprise Europe Network, haar activiteiten in Nederland en Frankrijk. Voor de meeste bedrijven was EEN onbekend en zagen ze zeker mogelijkheden voor verdere samenwerking.

Als vervolg wordt er in juni van 11-14 juni een Holland Circulaire Economie Week georganiseerd door Holland Circular Hotspot, met een grote inkomende missie uit 10 landen. Op donderdag 14 juni zal EEN de matchmaking Circulaire Economie verzorgen.

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met mohini.keunen@rvo.nl

 

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.