Enterprise Europe Network - Nederland

De Innovation Health Check (IHC) is een benchmarking die u een goed overzicht geeft van de innovatie capaciteit van uw bedrijf. Hierbij betreft het niet alleen product innovatie, maar ook de vernieuwing van uw processen, procedures en uw innovatie strategie.

Wat is de Innovation Health Check en waarom is dit waardevol voor uw bedrijf?
Uit onderzoek is gebleken dat 50 procent van de bedrijven die niet innoveren na 10 jaar niet meer bestaan. Vernieuwing en ontwikkeling binnen en van uw bedrijf zijn daarom erg belangrijk. De IHC is een doorlichting van uw bedrijf om het vernieuwingsproces binnen uw bedrijf te evalueren en concrete stappen te definiëren om de vernieuwingskracht van uw bedrijf te vergroten. De IHC evalueert het gehele proces, van het opvangen en vertalen van feedback van (potentiele) klanten, het genereren en verwerken van ideeën, concept ontwikkeling tot product/service ontwikkeling en de uiteindelijke commerciële activiteiten van uw bedrijf. Deze processen worden binnen de context van cultuur, strategie, structuur en middelen van uw bedrijf. Tevens geeft de IHC u inzicht in de prestatie van uw bedrijf in verhouding tot vergelijkbare bedrijven in Europa. De IHC wordt door bedrijven in heel Europa gebruikt om hun innovatiecapaciteit te evalueren en te verbeteren.

Hoe werkt het?
De Innovation Health Check betreft een assessment van uw bedrijf gedurende een halve dag. U krijgt het beste resultaat als hierbij meerdere medewerkers uit verschillende functies binnen uw bedrijf aansluiten. Het assessment van uw bedrijf wordt begeleid door een medeweker van het Enterprise Europe Network. Na het assessment ontvangt u een rapport waarin de belangrijkste krachten en verbeterpunten van uw bedrijf worden toegelicht. Op basis van dit rapport wordt samen met u besproken welke stappen gezet dienen te worden om uw verbeterpunten naar een gewenst niveau te tillen.

Voor wie?

De IHC is geschikt voor bedrijven met meer dan 5 medewerkers en met internationale en groei ambities.

Meer informatie, of wilt u een IHC in plannen? Neemt u dan contact op met Matthijs Plijnaar via m.a.g.plijnaar@pl.hanze.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.