Enterprise Europe Network - Nederland

29 juni 2015 – Het indienen van aanvragen voor de populaire subsidie Internationaal Excelleren is verlengd tot en met 1 september 2015. De subsidie is bestemd voor internationale projecten in opkomende markten en ontwikkelingslanden.

Subsidie voor demonstratie, haalbaarheid en kenniswerving
Er is budget over van het Internationale Excelleren programma. Van de 8 miljoen euro is al een groot deel vergeven. Omdat de indieningstermijn is verlengd kunnen (samenwerkingsverbanden van) Nederlandse (mkb) ondernemers die zich willen positioneren in snelgroeiende opkomende markten, transitielanden of ontwikkelingslanden (DGGF-landen) nu nog steeds aanspraak maken op deze subsidie. De subsidie kan men inzetten voor de demonstratie van hun innovatieve product of technologie, een studie naar haalbaarheid van het project of voor het inhuren van externe expertise over het vinden van bijvoorbeeld lokale partners. Voor deze activiteiten is steeds 50% van de subsidiabele kosten beschikbaar, met een maximum bedrag dat kan oplopen tot 200.000 euro.

Wacht niet te lang met het indienen van de subsidie aanvraag
Deze subsidie aanvragen, voor ondernemers met buitenlandse investeringsplannen, kunnen in ieder geval tot 1 september of zolang er budget is worden ingediend. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)beoordeelt de subsidie aanvragen. Het kan erg snel gaan met het budget, RVO past ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ toe. Dien dus snel de aanvraag in!

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.