Enterprise Europe Network - Nederland

Van 19 tot en met 23 mei vond een Nederlandse handelsmissie op het gebied van scheeps- en jachtbouw plaats naar Noord-Duitsland. Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, leidde de handelsmissie. De missie liep parallel aan het werkbezoek dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten aan de deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Onderdeel van de missie was een matchmaking door Enterprise Europe Network.

De deelnemers waren bedrijven en kennisinstellingen actief op het gebied van scheeps- en jachtbouw, innovatieve maritieme toeleveranciers van schepen en/of (super)jachten, maritieme kennisinstellingen en start-ups en scale-ups die in deze sector actief zijn.

Als onderdeel van de missie vond op donderdag 21 mei een maritiem symposium met matchmaking plaats op de scheepswerf van MV Werften in Rostock, waar de grootste cruiseschepen ter wereld worden gebouwd. De matchmaking, die door Enterprise Europe Network werd georganiseerd, werd geopend door Koning Willem-Alexander en de Minister-President van Mecklenburg-Vorpommern Manuela Schwesig door het luiden van een scheepsbel.

Aan de matchmaking deden 35 Nederlandse en 50 Duitse bedrijven mee, wat leidde tot 85 individuele matchmakinggesprekken. Door het Nederlandse bedrijf Bolidt (kunststof scheepsdekken) en MV Werften werd een initiële samenwerkingsovereenkomst getekend in het bijzijn van het Koningspaar, mevrouw Schwesig en haar man, en Bas Ort, voorzitter van Maritime Netherlands Technology. Bolidt zal dekbekledingssystemen gaan leveren voor het cruiseschip Global, het grootste dat ooit gebouwd is.

De missie werd georganiseerd door RVO in nauwe samenwerking met Netherlands Maritime Technology (NMT), Holland Yachting Group, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Nederlandse ambassade in Berlijn, NBSO Hamburg en VNO-NCW/MKB–Nederland.

Meer informatie:
stan.francke@rvo.nl
nils.haarman@rvo.nl

Deel dit artikel via uw kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

ook Interessant:

Wij gebruiken cookies om te zorgen dat we een zo optimaal functionerende website voor u kunnen maken.